Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

When in Rome...

Όπως είχα πει εδώ και λίγες μέρες στη Mrs.Stulf. είπα να γράψω ένα ωραίο χιουμοριστικό ποστ θα τους κατοίκους διαφόρων περιοχών της Ελλάδας μιας κι έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη κι έχω δει διαφορετικές νοοτροπίες και κουλτούρες.... οπότε ξεκινάμε...

Εάν συναντήσεις Ροδίτη, θα πρέπει να προετοιμαστείς ψυχολογικά για τα κρύα αστεία που θα ακούσεις. Ο Ροδίτης πιστεύει ότι έχει πηγαίο χιούμορ κι ότι είναι ο διάδοχος του Σεφερλή. Κάνει απελπισμένες προσπάθειες να σε κάνει να νιώσεις άνετα αλλά στο τέλος θες να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο από τα πολλά (μη πετυχημένα του) αστεία.


Εάν στο διάβα σου πετύχεις Κρητικό, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχεις κάπου μαζί σου ένα ζευγάρι ωτοασπίδες, μιας και ενθουσιάζεται εύκολα κι ανεβαίνει κατά πολύ ο τόνος της φωνής του όταν μιλάει (πώς νομίζετε ότι έδιωξαν τους Τούρκους από το νησί, τους έβαλαν τις φωνές :P). Α κι άμα σε κεράσουν κάτι (που θα σε κεράσουν οπωσδήποτε) μη τυχόν κι αρνηθείς γιατί οι Κρητικοί θίγονται κι εύκολα.


Εάν βρεθείς στην Τήλο, θα νιώσεις ότι πνίγεσαι από την πολλή φιλοξενία επειδή είναι μικρό νησάκι κι έτσι προσπαθούν υπερβολικά να ευχαριστήσουν τους επισκέπτες του νησιού.

Εάν βρεθείς στη Θεσσαλονίκη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πεις ότι έχεις οποιαδήποτε σχέση με την Αθήνα γιατί μπαίνεις αυτομάτως στη μαύρη λίστα (και προς Θεού μην πας με αυτοκίνητο με Αθηναικές πινακίδες :P ). Ο Θεσσαλονικιός περοφρονεί την Αθήνα κι οτιδήποτε γύρω από αυτή γιατί θεωρεί τους Αθηναίους ηλίθιους αλαζόνες που έχουν σκοτώσει την ελληνική γλώσσα (επειδή θεωρούν μπουγάτσα μόνο αυτή με την κρέμα και το σουβλάκι το λένε καλαμάκι).

Εάν πας στη Δράμα θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξεις την έκφραση "μου λες" σε "με λες". Από τη στιγμή που θα ξεστομίσεις κάτι τέτοιο θα σε θεωρήσουν "τεμέτερον" οι φίλοι Δραμινοί με Ποντιακές ρίζες και είσαι πλέον αδερφός τους. Και προς Θεού, μη σας ξεφύγει καμιά φράση τύπου "Μα καλά, Πόντιος είσαι;".

Αν πας στην Πελοπόννησο να προχωράς πάντα τοίχο τοίχο γιατί όπου βρει πλάτη ο Πελοποννήσιος χώνει μαχαιριές. Make sure να αναφέρεις "α τι νόστιμο λάδι που έχετε, το μαύρο σας είναι πολύ ποιοτικό, οι παραλίες σας είναι υπέροχες και μπλα μπλα μπλα..." μη βρεθείς μαχαιρωμένος την ώρα που κοιμάσαι.

Αν βρεις Αθηναίο, γνήσιο Αθηναίο θα τον καταλάβεις από τη νευρική και σφηνοειδή του οδήγηση. Ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά τους δρόμους αλλά έχει κι ένα GPS στο αυτοκίνητο για να είναι μέσα στη μόδα. Αγαπά και μισεί ταυτόχρονα το κέντρο και τα ΜΜΜ.

Εάν πας στη Μυτιλήνη, να έχεις υπόψη σου ότι είναι όλοι τους περίεργοι. Θα σε παρακολουθούν με το βλέμμα τους σαν να είσαι εξωγήινος...ωστόσο είναι φιλόξενοι και θα σε σκάσουν στο ούζο.

Αμα πετύχεις Σκυριανό, κάνε το σταυρό σου γιατί έχουν ιδιαίτερο ταμπεραμέντο. Αν πιασεις κουβέντα με Σκυριανό, ετοιμάσου για ανάκριση τρίτου βαθμού. Θα σε ξεζουμίσουν και θα σε ξεκοκκαλήσουν στις ερωτήσεις για να μάθουν από που κρατάει η σκούφια σου.

Τελευταίο για τώρα, εάν πας στην Κύπρο θα πρέπει να έχεις μελετήσει πρώτα κάποια πράγματα για να ξέρεις να ξεχωρίσεις τον ανθέλληνα από το φιλέλληνα Κύπριο. Ο ανθέλληνας Κύπριος σε κοιτά λες και του σκότωσες τη μάνα και δε θα κάνει απολύτως τίποτα για να νιώσεις ευπρόσδεκτος. Ο φιλέλληνας από την άλλη θα σε έχει από κοντά, θα σε συμβουλεύεται γιατί σε έχει και για πολύ ανώτερο και θα σε αγαπά σα θεό του.

Αυτά για σήμερα. Όταν θα έχω περισσότερη έμπνευση θα ξαναγράψω. Ελπίζω να σας άρεσε το κειμενάκι.... :)

5 σχόλια:

Loud Melody είπε...

Ζήτω η Κρήτη ωρέ και οι περίεργοι Κρητικοί της! :P

Parakmiako Ergaleio είπε...

Αυτό για την Κύπρο το επιβεβαιώνω μιας που βρέθηκα εκεί πέρα...Κρίμα να μας κοιτάζουν με μισό μάτι επειδή ήρθαμε από Ελλάδα. So fucking what δλδ?!

Σκύρος ρε και πάλι Σκύρος! Πατρίδα σού'ρχομαι σε μερικές βδομάδες!! Γιούπιιιιιι!

Loud Melody είπε...

Ααααααααααααα για πόσο καιρό θα είσαι εργαλείο? Μπορεί να πάω κατά τον Αύγουστο!

Chris είπε...

αχαχαχ αυτό για τη Θεσσαλονίκη πάντως δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Δηλαδή υπάρχουν κάνα δυο κομπλεξικοί σουβλατζήδες αλλά εγώ όσοι γνώρισα όταν πήγα εκεί ήταν πολύ πιο ευγενικοί από εμάς τους Αθηναίους.

Loud Melody είπε...

Χαχαχα! Μπορεί να έπεσες σε καλό κόσμο, υπάρχουν κι εξαιρέσεις.