Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Sonatine (volume 1)


Προχωράει στο δρόμο είτε χαμογελαστή, είτε αφηρημένη, είτε στον κόσμο της με τα ακουστικά του mp3 στα αυτιά πάντα με το κεφάλι ψηλά. Ό,τι κι αν κάνεις θα αντιληφθείς την παρουσία της όχι γιατί σε προκαλεί, δεν είναι τέτοιου είδους γυναίκα, αλλά γιατί η αύρα της γίνεται αντιληπτή από τους γύρω. Παρά την παιδική της φατσούλα, εκπέμπει μια σοβαρότητα που σε κάνει να σκαλώνεις αλλά και μια φιλικότητα που σε κάνει σίγουρο ότι ακόμη κι αν δε σε γνωρίζει μπορείς να ζητήσεις τη βοήθειά της.

Το χρώμα των μαλλιών της αλλάζει κατά καιρούς από ξανθό σε κόκκινο ή κάτι ανάμεσα αλλά παραμένουν μακριά σχηματίζοντας μπούκλες κάνοντάς τη να μοιάζει με χαίτη λιονταριού, για αυτό και ξέρεις ότι είναι δυνατή. Το πρόσωπό της στολίζεται από 2 πανέμορφα γαλαζοπράσινα, με κίτρινες πινελιές, μάτια που σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν είναι αληθινά κι ότι οι ίριδες των ματιών της είναι πολύτιμοι λίθοι. Είναι γεμάτα αγάπη, το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή, αλλά βλέπεις και μια δόση λύπης χαραγμένη που την έχει πολεμήσει και την έχει νικήσει. Έχει περάσει, βλέπεις, πολλά στη ζωή της, αλλά δε χάνει την όρεξή της για ζωή (ούτε και για φαγητό, γι αυτό και είναι ζουμερούλα).

Θα είναι ευγενική μαζί σου, αν είσαι κι εσύ. Εάν δεν είσαι θα σου μιλήσει από ευγένια (γιατί έχει καλούς τρόπους) αλλά δε θα υπάρχει θέση στην καρδιά της για σένα.
Μπορεί στην αρχή να σου φανεί λίγο ψώνιο, επειδή έχει άποψη για όλα. Στην πορεία θα καταλάβεις ότι πολύ απλά είναι ελεύθερο πνέυμα που εκφράζει πάντα τη γνώμη και τα πιστεύω της, χωρίς να τη νοιάζει αν την περάσεις για εκνευριστικό ψώνιο. Περιμένει από τους άλλους ειλικρίνια που αν δεν την έχει απλά διαγράφει και προχωράει στη ζωή της. Δεν έχει χρόνο για ψεύτες και υποκριτές. Θέλει να είναι σίγουρη ότι όταν κάποιος της λέει "είσαι φίλη μου" δεν το λέει απλά για να το πει, αλλά επειδή το εννοεί, όπως σίγουρα θα το εννοεί η ίδια, αν στο πει, όπως θα εννοεί και οτιδήποτε άλλο.

Μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις συζητήσεις, από τα πιο απλά έως τα πιο περίπλοκα, εάν θεωρεί ενδιαφέροντες τους συνομιλιτές κι όχι ένα τσούρμο χαζοέξυπνους που θέλουν να περαστούν για έξυπνοι. Δε χάνει τον χρόνο της με δήθεν μορφωμένους που οι γνώσεις τους απλώνεται σε 5 λέξεις που βρήκανε στο λεξικό και η παιδεία τους είναι υπό το μηδέν.

Δεν ψάχνει για φίλους γιατί έχει. Αλλά δε θα απομακρύνει μια καινούρια φιλία γιατί έχει απέραντη αγάπη στην ψυχή της και δεν κουράζεται να τη δίνει, αρκεί να την αξίζει ο παραλήπτης. Δεν ψάχνει επιβεβαίωση από τους άλλους ούτε για την εμφάνιση, ούτε για το πνεύμα της γιατί ξέρει καλά τον εαυτό της. Παραδέχεται τα λάθη της γιατί δεν είναι δειλή. Δίνει στους άλλους ευκαιρίες, όταν τους αξίζουν. Είναι πολύ εύκολο να σε συμπαθήσει και να κερδίσεις μια θέση στην καρδιά της, θα σε νοιάζεται, είναι δύσκολο να σε βγάλει αλλά εάν το καταφέρεις δε θα ξαναμπείς ποτέ. Δε χάνει χρόνο με άτομα που πληγώνουν επίτηδες τους γύρω τους.

Έχει το δικό της, ιδιαίτερο στυλ, όχι ιδιαίτερα φανταχτερό αλλά προσεγμένο. Το ντύσιμό της την εκφράζει. Δε θα φορέσει ντεκολτέ για να τη δουν οι άλλοι αλλά επειδή αισθάνεται καλά με το σώμα της.

Είναι τρελή, θεότρελη! Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις παρέα μαζί της και να μην πονάς από τα γέλια. Ξέρεις πως ό,τι και να χρειαστείς θα είναι εκεί.

Τη συμπαθείς γιατί είναι ιδιαίτερη, ή την αντιπαθείς επειδή θα ήθελες να της μοιάζεις.

Αυτή ήταν, αυτή είναι και θα παραμείνει έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: