Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Sonatine (volume 2)


Από ποιο ανέκδοτο βγήκε αυτός ο τυπάς; Θα πεις από μέσα σου μόλις τον δεις. Πού πάει με την αφάνα και τα μαύρα ρούχα; Θα παρατηρήσεις όμως και τη λυπημένη αύρα του. Δε θα έχεις ξαναδεί τόσο λυπημένο και ταυτόχρονα τόσο χαρούμενο άτομο. Είναι λυπημένος γιατί η ζωή δεν είναι απόλυτα δίκαιη μαζί του, αλλά δεν τον πικραίνει αυτό. Τον πικραίνει που πολλοί άνθρωποι που του πούλαγαν ψεύτικες φιλίες δεν ήταν δίκαιοι μαζί του.

Ακούει μέταλ, βαρύ. Ταιριάζει με την μαυρισμένη ψυχούλα του. Όσο κι αν αστειεύεται, όσο κι αν γελάει, το βλέπεις, υπάρχουν πράγματα που τον ταλαιπωρούν, αλλά εκείνος επιμένει και μαθαίνει να ζει με αυτά. Είμαι απολύτως σίγουρη ότι εάν έπαιρνα ένα μαχαίρι και τον άνοιγα θα έβλεπα την καρδιά του στολισμένη με τα ακριβότερα διαμάντια. Κι αλίμονο, είναι πιο πολύτιμος κι από τα πιο πολύτιμα διαμάντια όλου του κόσμου.

Ξέρει να βρίσκει τη χαρά στα μικρά πράγματα, γι αυτό και λάμπουν τα μαύρα μάτια του όταν βλέπει τα άτομα που αγαπάει.

Είναι καλός, ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Ό,τι μα ό,τι και να θες αν είναι στο χέρι του, θα σε βοηθήσει. Δε θα θέλει καν να του πεις ευχαριστώ γιατί έτσι είναι. Βοηθάει τους γύρω του επειδή το θέλει.

Δε θα σε ζαλίσει ποτέ με χαζά ψευτουπαρξιακά προβλήματα που χρησιμοποιούν φτηνά όσοι δεν έχουν κάτι σημαντικό να πουν, δε θα σε ζαλίσει καν με τα σοβαρά του προβλήματα, έχει μάθει να είναι σιωπηλός και να ακούει τους άλλους. Ανοίγει την καρδιά του και μιλάει μόνο σε λίγους κι εκλεκτούς, τους πραγματικούς φίλους του. Είναι άτομα δοκιμασμένα και της πλήρους εμπιστοσύνης του.

Είναι ανοιχτοχέρης. Κι ένα τάληρο να του έχει μείνει θα στο δώσει και δε θα στο ζητήσει ποτέ πίσω παρόλο που δεν του περισσεύει και το κέρδισε με πολλή προσπάθεια.

Είναι αξιόπιστος, Οτιδήποτε και να του πεις, θα μείνει κρυφό, δε θα μοιραστεί τα μυστικά σου με τους άλλους. Δε θα κρίνει τα λάθη σου. Δε θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες σου. Δε θα σε βάλει ποτέ στον τοίχο να σου ρίξει φταιξίματα. Ποτέ.

Είναι υπομονετικός, τόσο που θα σε εκνευρίσει. Αλλά εάν είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ, θα ξέρεις να εκτιμάς τους ανθρώπους. Θα τον εκτιμήσεις, θα τον αγαπήσεις σαν αδερφό σου. Θα σε αγαπάει κι εκείνος, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι το ιδιαίτερο και κάτι το δύσκολο.

Είναι κι αστείος. Αυτοσαρκάζεται για τους γύρω του. Μερικές φορές μπορεί να το παρατραβήξει στο χιούμορ του αλλά ξέρεις ότι δεν το εννοεί.

Αν σε δει να υποφέρεις, υποφέρει κι εκείνος. Αν σε δει να χαίρεσαι,χαίρεται.

Μαύρα μάτια, γεμάτα καλοσύνη. Μαύρα από λύπη, όχι από πονηριά στην ψυχή. Μαύρη ψυχή, από λύπη, όχι από κακία.

Έτσι ήταν 8 χρόνια πριν κι έτσι είναι ακόμα, μα του εύχομαι να γίνει πραγματικά χαρούμενος, γιατί στα καλά άτομα αξίζει κάθε ευτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: