Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Χαίρε Μαγικό Κοχύλι!!!

Το σημερινό μας θέμα είναι η trash tv. Ή μάλλον ένα συγκεκριμένο είδος ατόμου της trash tv. Θα σας μιλήσω για τις "Κυρίες Βροχοπούλου".

Οι κυρίες Βροχοπούλου, ήταν κάποιες γυναίκες μοναχικές που έβρισκαν τη χαρά στο να καθαρίζουν τις πατατούλες τους στο νεροχύτη, την λεκάνη της τουαλέτας, τις κατσαρόλες τα ράφια της βιβλιοθήκης.
Ξάφνου δοκίμασαν την τύχη τους σε κάποιο τηλεοπτικό παιχνίδι. Συναναστράφηκαν με ανθρώπους που τους άνοιξαν τα μάτια και τους βοήθησαν να ανέβουν κάπως σε κοινωνικό επίπεδο. Οι κυρίες Βροχοπούλου όμως πίστευαν ότι είχαν μέσα τους την αριστοκρατία κάνοντας παρέα με αληθινούς αριστοκράτες κι άρχισαν να δοκιμάζουν από μόνες τους τη ζωή ενός αριστοκράτη, μόνο που φυσικά δεν ήξεραν τι σημαίνει άνθρωπος με επίπεδο - γιατί οι ίδιες δεν ήταν ποτέ - κι έτσι έπεσαν σε λάθη. Μιμήθηκαν τις αρρωστημένες συνήθειες των πλουσίων που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα και να κρύβονται πίσω από μια φιλική συμπεριφορά προς τους άλλους αριστοκράτες.
Οι κυρίες Βροχοπούλου όμως έχουν βαθειά μέσα ριζομένο το "χωριό", το καρκατσουλιό και τη λαχαναγορά. Έτσι, μιας και είδαν ότι δε θα μπορούσαν ποτέ να επιβιώσουν ως αριστοκράτισσες γιατί δεν είναι, προσπάθησαν σαν κολαούζοι να κολλήσουν πάνω στους αριστοκράτες που τους έδωσαν σημασία, πουλώντας μια φιλία, το καλύτερο όπλο για να ρίξεις έναν καθαρό άνθρωπο που δε θα πέσει σε δωροδοκίες και σε σεξουαλικές χάρες. Κανείς δεν πιστεύει ότι όταν κάποιοι σου προσφέρουν το μαξιλάρι τους το κάνουν με σκοπό να πάρουν λίγη από την αριστοκρατική μυρωδιά σου, να τριφτούν στο μαξιλάρι, να μυρίσουν λίγο το ίδιο μπας και ξεγελάσουν τους υπόλοιπους.
Ευτυχώς για τους αριστοκράτες όμως, οι κυρίες Βροχοπούλου έχουν χαμηλό iq και πιστεύουν ότι από ψευτοαριστοκράτισσες θα γίνουν και θεές του Ολύμπου. Κι έτσι πάνε και ψαρεύουν ένα καημένο, φτωχό αλλοδαπό, να τις ικανοποιεί για να νιώθουν και νεότερες. Οι καημένοι οι αλλοδαποί βέβαια όσο χαίρονται το χρήμα μένουν, κάποια στιγμή όμως τις κυρίες Βροχοπούλου τις πιάνουν τσιγγουνιές, ή θέλουν να δώσουν χρήματα και σε άλλους αλλοδαπούς για να νιώσουν ακόμα πιο επιθυμητές. Όταν στην πορεία κάποιοι αλλοδαποί και κάποιοι αριστοκράτες δουν περί τίνος πρόκειται εγκαταλείπουν όσο το δυνατόν αναίμακτα τις κυρίες Βροχοπούλου. Παραδεχτείτε το, καμιά αριστοκράτισσα δε θα κάνει παρέα με μία λαχαναγορίτισσα.
Κι έτσι οι κυρίες Βροχοπούλου, φοβόμενες ότι θα περάσει οι μπογιά τους και θα τελειώσουν τα χρήματά τους, ή κάποιοι θα βαρεθούν τα χάρτινα τους αγαθά, αρχίζουν και πλέκουν μια ιστορία που να τους ταιριάζει. Γλυκιές και τραγικές, κατατρεγμένες, πληγωμένες, προδομένες, που τις φέρθηκαν απαίσια κάποιες άθλιες και διμουρες αριστοκράττισες και κάποιοι αριστοκράτες απλά και μόνο επειδή δεν ήταν σαν αυτές. Και πάνε στα ΜΜΕ και λένε τη φτωχή τους ιστορία, αναστορούν την μεγάλη αγάπη που είχαν για τις αριστοκράτισσες και τους αριστοκράτες κι αυτοί τις παράτησαν χωρίς λόγο κι αιτία ή κάποιες φορές λένε κάποιους λόγους (ανάλογα το κανάλι, αλλάζει και κάπως το σενάριο) και οι ανυποψίαστοι θεατές λένε "Αχ, τις καημένες τις καημένες τις κυρίες Βροχοπούλου, πέσανε θύματα των αριστοκρατών, ας δούμε λίγο το δράμα τους να ξεχάσουμε τα δικά μας" κι έτσι η τηλεθέαση των κυρίων Βροχοπούλου ανεβαίνει.
Κάποια στιγμή μαθαίνεις ότι οι κυρίες Βροχοπούλου όταν πάνε στις εκπομπές πληρώνονται ανάλογα με το πόσο τραγικά θα πουν την ιστορία τους. Δάκρυ και εκατόευρο. Οπότε βλέπεις ότι κίνητρο των κυρίων Βροχοπούλου δεν είναι να εκφράσουν τον πόνο που τους δημιούργησαν, γιατί κανείς δεν τους δημιούργησε κανένα πόνο, απλά τα έχουν με τον εαυτό τους επειδή δε θα ξεκολλήσουν ποτέ από τη λαχαναγορά. Στόχος των κυρίων Βροχοπούλου είναι να ακούσουν το "Αχ καημένη κυρία Βροχοπούλου" ώστε να ξέρουν ότι τουλάχιστον περνάει η μπογιά τους ως τραγικές φιγούρες.
Βέβαια κάποια κανάλια πλέον βαρέθηκαν να τις προσκαλούν και έτσι εμφανίζονται μόνο σε εκπομπές που δεν έχουν και πολλή τηλεθέαση ή όταν δεν έχουν τι άλλο να παρουσιάσουν (οι κυρίες Βροχοπούλου είναι πάντα πρόθυμες) είτε γιατί ο παρουσιαστής είναι πολύ μεγάλος κι αποτυχημένος οπότε δεν μπορεί να βρει καλύτερους καλεσμένους.
Οι κυρίες Βροχοπούλου πάντα θα βρίσκουν κάποια εκπομπή να πάνε, είτε είναι στο Star είναι στο Extra 3. Και πάντα όλο και κάποιος θεατής θα τις βλέπει και θα λέει "Αχ τις καημένες τις κυρίες Βροχοπούλου". Ωστόσο με τον καιρό όλο και περισσότεροι θα αλλάζουν κανάλι όποτε τις βλέπουν στην οθόνη τους.

Υ.Γ. Το όνομα Βροχοπούλου χρησιμοποιήθηκε τυχαία, ομοιότητες με δημόσια πρόσωπα είναι τυχαίες και δεν αναφερόμαστε σε καμία κυρία με πραγματικό όνομα Βροχοπούλου.

4 σχόλια:

Chris είπε...

αχαχαχ

Χαίρε ελληνική τηλεοράση. Σε αυτή τη χώρα κάθε τίποτα μπορεί να γίνει κάτι.

Από την άλλη, παντού τα ίδια σκατά είναι.

Loud Melody είπε...

Έλα ντε, γι αυτό δε βλέπω κουτσομπολίστικες εκπομπές και τηλεπαιχνίδια.... μα είναι σοβαρό παιχνίδι η εκδίκηση της ξανθιάς ας πούμε?

Unknown είπε...

Very obvious, very obvious. Χεχε. :)

Loud Melody είπε...

That's what I had planned ;)