Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Συμπέρασμα...

Με αφορμή το τελευταίο και πολύ ωραίο (κατά τη γνώμη μου) πόστ της δεσποινίδος Flonsavardu θυμήθηκα μια παλιά ανάρτηση μου.
Πόσο εύκολα κάποιοι άνθρωποι στις μέρες μας τσαλακώνουν κάποιες έννοιες δίνοντας το όνομα τους σε πράξεις τους που διόλου δεν χαρακτηρίζουν αυτές τις έννοιες.
Μέχρι κάποια στιγμή με εκνεύριζαν αυτοί που ονόμαζαν έρωτα τις κάψες που είχαν στα γεννητικά τους όργανα γιατί πίστευα ότι θα αμαυρώσουν την έννοια τους.
Αλλά ξέρετε κάτι; Αν εσείς πιστεύετε σε κάτι, όσο κι αν προσπαθήσουν να σας το αλλάξουν, να σας το αλλοιώσουν, αν εσείς δε θέλετε να σας κλωνίσουν δε θα μπορέσουν ποτέ να το κάνουν. Θυμάμαι όταν κάποτε ήμουν ερωτευμένη με έναν φίλο μου και προσπαθούσα να του τραβήξω την προσοχή για να του δείξω τα συναισθήματά μου (I am lame, I know and I like it) άκουγα συμβουλες τύπου "δείξε λίγο βυζί", "τρίψου λίγο πάνω του" πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον μπέρδευαν το "είμαι ερωτευμένος" με το "θέλω να ικανοποιήσω τα σκέλια μου". Ο συγκεκριμένος φίλος μου δεν έτρεφε τα ίδια συναισθήματα με μένα (μέχρι τότε δεν το γνώριζα) κι ομολογώ ότι μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω κάποια συμβουλή... αλλά ξέρετε κάτι, δεν τα κατάφερα, γιατί ακόμη και στη σκέψη αισθάνθηκα πολύ τιποτένια, να προσπαθήσω να ανταλλάξω "κρέας για αισθήματα". Μπορεί να σας ακούγεται παλιομοδίτικο και γλυκανάλατο για κάποια που είναι σκληρή και τσαμπουκαλού αλλά ισχύει. Φυσικά δε σας πουλάω φούμαρα περί πλατωνικού έρωτα γιατί προφανώς και θα χαρείς σαρκικά αυτόν με τον οποίο είσαι ερωτευμένη/ος. Αλλά ξεφεύγω λίγο από το θέμα μου.
Είμαι φαν του καθαρού έρωτα, των πραγματικών και ειλικρινών συναισθημάτων, συγχαίρω αυτούς που δεν κρύβονται από το δάχτυλό τους και το πήδημα το λένε πήδημα κι όχι έρωτα. Και για να περάσω στο ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟ και πολύ ποιητικό μου συμπέρασμα... πλέον δε με ενοχλούν οι διάφοροι που προσπαθούν να αμαυρώσουν τις έννοιες που σέβομαι, γιατί όσο ωραία κι αν παρουσιάζουν τα αισθήματα που δεν έχουν, είναι σαν την ομορφιά του Ντόριαν Γκρέυ. Φαίνονται για λίγο ωραία, αλλά η σαπίλα του πορτραίτου τους αρχίζει να φαίνεται στα μάτια τους.

Εύχομαι σε όλους τους γνωστούς μου να ερωτεύονται με όποια έννοια θέλουν. Να θυμάστε όμως παιδιά ότι το πραγματικό σας πορτραίτο δεν μπορείτε να το καταστρέψετε γι αυτό να το προσέχετε σαν τα μάτια σας! ;)
Φιλιά!

10 σχόλια:

Flonsavardu είπε...

εγώ πάντως δέχτηκα να ανταλλάξω τα συναισθήματα μου με κρέας, καθ'ότι δεν είχα ξανά ερωτευτεί ποτέ στη ζωή μου και ήταν beyond me. αλλά δεν νομίζω να δεχόμουν να πάω με κάποιον που ήταν αυτός ερωτευμένος μαζί μου και εγώ όχι...

γενικώς, ακόμα και αν έχω κάποια συναισθήματα που μοιάζουν με έρωτα για κάποιον, σπανίως θα πω ότι είμαι ερωτευμένη μαζί του. αυτό που δεν φοβάμαι να πω ποτέ όμως, και αυτό που τρομοκρατεί τον περισσότερο κόσμο, είναι ότι αγαπώ. η αγάπη είναι κάτι εύκολο για μένα και στο να την εκφράσω με λόγια και στο να την δείξω με έργα. ο έρωτας με τρομοκρατεί, το θεωρώ κάτι εξαιρετικά σπουδαίο.

Unknown είπε...

Βασικά ότι και να λέμε στα στις συζητήσεις μας και στις αναρτήσεις μας και δεν ξέρω κι εγώ που ... αυτό που θα κάναμε πραγματικά είναι διαφορετικό κάθε στιγμη που περνάει. Γιατί κάθε στιγμή είμαστε και ένας διαφορετικός άνθρωπος. Κάποιες φορές καλύτερος και κάποιες φορές χειρότερος. Οι αλλαγές είναι τόσο μικρές που ούτε καν φαίνονται αλλά είναι εκεί. Κι αυτό το λέω γιατί για μένα το σημαντικό είναι να κάθε στιγμή να κάνουμε αυτό που σύμφωνα με τα δεδομένα μας επιτρέπει να αισθανθούμε καλύτερα και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Φτάνοντας στο τέλος της ανάρτησης σου, ότι κι αν προσπαθήσεις να παρουσιάσεις, όπως κι αν προσπαθήσεις να το παρουσιάσεις, αν δεν ισχύει θα φανεί από άλλα πράγματα. Συμφωνώ με την έννοια ου πορτραίτου. :P

kot-itsa είπε...

symfwnw apolyta..eimai k egw romantikh k tyxainei k o dikos mou na einai akooooma pio romantikos apo mena...ston prwto mhna pou eimaste pantremenoi---prin liges meres dhl--mou efere mia megalh karta me arkoudakia k kardoules k ena kokkino triantafyllo
aaax
<3
alla mhn peis oti to eipa!
:P

Loud Melody είπε...

Flons είναι ΤΟΣΟ περίπλοκο που οσο το αναλύουμε τόσο θα χανομαστε :P δεν μπορώ να πω ότι φοβήθηκα τον έρωτα ούτε ότι φοήθηκα να το παραδεχτω...το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει πάντα ο φόβος της απόρριψης αλλα κι αυτό μια εμπειρία είναι.

Japan, φυσικά και κάθε φορά κάνεις κάτι διαφορετικό γιατί δεν είσαι ρομπότ. Δεν παυεις όμως να έχεις κάποιες αρχές και να κινείσαι με βάση αυτές. Am I right? ;) Και δεν είχα να παρουσιάσω τίποτα γιατί κακά τα ψέματα εδώ μπορεί να εμφανίζομαι η Μαίρη με τα προβατάκια της και στην πραγματικότητα να είμαι ο κακός λύκος ;) οι αναρτήσεις μου θέλω να είναι πάντα "sharing opinions" όσο μπορώ.

kotitsa το να είναι μαζί 2 άνθρωποι που εχουν παρόμοια πιστεύω σε κάποιους τομείς είναι μεγάλη τύχη κι ας λένε ότι τα αντίθετα έλκονται. Βίο ανθόσπαρτον σας εύχομαι και δε θα το πω πουθενά... ;)

amalthia είπε...

DmJapan συμφωνώ τόσο πολύ!

Δεν γίνεται να είμαστε μόνο ρομαντικοί,μόνο σκληροί,μόνο εγωιστές,μόνο μόνο μόνο!

Γλυκιά μου μελωδία,αν δεν "είσαι κάτι" η "κάνεις κάτι" επειδή στο προτείνουν οι φίλοι σου τότε ναι,δεν πετυχαίνει. Μόνο όταν γουστάρουμε να κάνουμε κάτι το κάνουμε καλά..σαν τις πίπες ενα πράμα!

Συγγνώμη(με 2 γαμα) που το εκχυδαίζω..αλλά παντού κολλάει μια πίπα..είπαμε φτάνει να το γουστάρεις!

Αν θες και πιο απλό παράδειγμα σου χω ένα: είναι σαν τα ρούχα,πες πως θα με βάψουν,θα μου φορέσουν μια σινιέ τουαλέτα,θα μου φτιάξουν μαλλί κλπ κλπ και με πάνε σε σουπερ δεξίωση..ε ρε γαμώτο εγώ δεν θα μου αρέσω και θα στέκομαι αμήχανα αισθάνοντας γελοία και αυτό θα φαινόταν στον κόσμο,θα το μετέδιδα εγώ η ίδια! Ενώ εάν φορούσα το δερμάτινο παντελόνι μου που θα το είχα διαλέξει ΕΓΩ θα περπατούσα πάνω σε πτώματα!!!γιατί θα υποστήριζα την επιλογή ΜΟΥ!

Πω ρε πούστη μου,πάλι έγραψα κοτζάμ άρθρο για την Μανίνα!(που τη θυμήθηκα?)

Chris είπε...

Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι ο έρωτας γι' αυτό και θεωρώ ότι είναι ότι ο καθένας τον ορίζει. Πέραν αυτού, πιστεύω πως μακριά, πολύ μακριά από τον έρωτα, ένας άνθρωπος κρίνεται για το ήθος του όχι με τον τρόπο που νομίζουμε.

Δηλαδή:

Αυτός γαμάει ό,τι περπατάει, είναι ανήθικος.
Λάθος. Αν ένας άνθρωπος δεν εκφράζεται μέσα από τη σχέση και τη μονογαμική ζωή ας τον βάλει και σε κότες. Το θέμα είναι να είναι clear με τον παρτενέρ του (aka να μην πουλάει έρωτα). Και αυτό γιατί το να κάνει κάνεις σεξ γιατί του αρέσει το σεξ δεν είναι λάθος, αλλά να το κάνει σε βάρος των συναισθημάτων του άλλου είναι, και προσφέρομαι να κλωτσήσω τα γεννητικά όργανα όποιου το κάνει, άντρα ή γυναίκας.

Άλλο αγάπη και άλλο σεξ που λέγανε και οι hi5. Μην πλησιάζεις το ένα με τη μέθοδο του άλλου.

Loud Melody είπε...

Stulf αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ! As long as someone is clear!
Μάλλον παρεξηγήθηκε κάπως αυτό που είπα. Άλλο να είσαι πρόστυχος κάποια στιγμή με οποιονδήποτε επειδή θέλεις να περάσεις, δε βρίσκω τίποτα το κακό. Απλά λέω ότι μέχρι τώρα μου την έδιναν αυτοί που το παρουσίαζαν έρωτα αυτό. Το ότι θα γίνεις πρόστυχος με με κάποιον για να κάνεις σεξ είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...αλίμονο αμα κάναμε σα μιξοπαρθένες :P
Σίγουρα κάπου εκεί μπλέχτηκε το θέμα αν και προσπάθησα να το πω όσο απλά γινόταν. Δε με ενοχλεί καθόλου η συμπεριφορά κάποιου ούτε το τι κάνει δεν είναι και δουλειά μου... θεωρώ όμως λάθος ενώ θέλει να παίξει και να πηδήξει να πουλήσει έρωτα... το έγραφα και μισοκοιμισμένη το ποστ οπότε μπορεί να μη βγάζει νόημα :P

Loud Melody είπε...

A! Κι αν κάποιος γαμάει ό,τι περπατάει δεν τον κάνει ανήθικο.
Ανήθικο τον κάνει αν ρίχνει αυτές που πηδάει με ψευτιές τύπου "Πέγκυ μοναδική μου αγάπη" :P

Unknown είπε...

Να συμπληρώσω. Και αν το κάνει ταυτόχρονα με πολλές - πολλούς. Αν και αυτό πάει με το ξεκαθάρισμα. Oh well. Το Σταλφίδιο ξέρει τι λέω. έχουμε ρίξει τσακωμούς και τσακωμούς με διάφορα άτομα για αυτό. :P

Loud Melody είπε...

That too! :)