Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

DRAG facts...


Drag Queens. Η λέξη DRAG είναι στην πραγματικότητα αρχικά από τη φράση DRessed As Girl και φυσικά υπάρχει και το αντίστοιχο DRAB (ή Drag King) αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε και στο θέατρο αρκετά χρόνια πριν και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Ο ντύσιμο και βάψιμο DRAG, θεωρείται τέχνη και εκτός από Drag Queens αυτοί που το ασκούν ονομάζονται και travesty που χρησιμοποιείται για κάποιον που ντύνεται όπως το αντίθετο φύλλο.
Οι δυο όροι δεν έχουν καμία σχέση με τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ανθρώπων που το κάνουν αυτό και πολλοί νομίζουν ότι είναι συνώνυμο του Transexoual που στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για κάποιον που έχει γίνει αποδεκτός ως άτομο του αντίθετου φύλου από αυτό που γεννήθηκε κι έχει αλλάξει το φύλο του με επέμβαση. Transgenders είναι τα άτομα που ζουν σαν άτομα του αντίθετου φύλου χωρίς να έχουν κάνει επέμβαση αλλαγής φύλου (she-males κτλ).


Υ.Γ. Στη φώτο είναι ο Wesley Snipes όπου έκανε τον γκέυ Drag Queen μαζί με τον Patrick Swayze και τον John Leguizamo στην ταινία "To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar".

Δεν υπάρχουν σχόλια: