Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Tan tan tan tan!!!

Ναι, ναι φίλοι μου. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΠΑΝΩΤΟ ΠΟΣΤ με συμβουλές. Αυτή τη φορά για τη χρήση προιόντων όχι ακριβώς self tan αλλά προιόντα που σε κάνουν να δείχνεις tanned αλλά στο επόμενο μπάνιο έχουν φύγει. Για μας τις λευκούλες (γκουχ γκουχ φλονς) :P αλλά και για τις πιο μελαμψές που θέλουν όψη λαμπερού μαυρίσματος. Here we go!

Δε συνιστώ τα προιόντα που τα βάζεις και μαυρίζεις σταδιακά ολοένα και πιο πολύ γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ πιο βλαβερά για το δέρμα μας από τα απλά προιόντα με το χρώμα.

Μια πολύ καλή και με προσιτή τιμή μάρκα είναι η L'oreal. Δεν θέλω να αναφέρω πιο επαγγελματικές μάρκες γιατί θα είναι δύσκολο να τις βρείτε εάν θέλετε όμως ρωτήστε με στα σχόλια και θα σας πω κάποιες έξτρα.

Ωραία αγοράσαμε το προιόν μας. Μαζί με αυτό πρέπει (αν δεν έχουμε) να πάρουμε κι ένα scrub σώματος για να κάνουμε απολέπιση και να φύγουν τα νεκρά κύτταρα αλλιώς δε θα κάτσει σωστά το προιόν στο δέρμα μας και θα φαίνεται σαν να έχουμε μπαλώματα! Sad but true.

Κάνουμε λοιπόν μπάνιο (εννοείτε) και στο τέλος χρησιμοποιούμε το scrub σε όλο μας το σώμα και ξεπλενόμαστε. Βγαίνουμε σκουπιζόμαστε και βάζουμε το προιόν μας. Θα σας προτείνω να είναι κάτι κρεμώδες κι όχι σε σπρέυ, τις πρώτες φορές τουλάχιστον γιατί το σπρέυ θέλει λίγο περισσότερη μαεστρία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο πρόσωπο αν το γράφει αλλά καλό είναι να χρησιμοποιήσετε scrub ειδικά για πρόσωπο και να μην το τρίψετε πολύ και κατακοκκινίσετε.
Μην βρέξετε το σώμα σας για περίπου 1 ώρα διότι το προιόν δε θα προλάβει να καθήσει και θα φύγει από κάπου και θα έχετε πάλι τα "μπαλώματα".

Να ξέρετε ότι με τα συγκεκριμένα προιόντα υπάρχει περίπτωση να βάψετε τα σεντόνια σας ή κάποια ρούχα σας και σε αυτό που δε μπορώ να σας βοηθήσω είναι πιο προιόν θα φύγει από τα λερωμένα ρούχα και πιο όχι, αν και νομίζω ότι δεν είχα κάποιο ιδιαιτερο πρόβλημα, δεν έχω κάποιο ρούχο στο οποίο να έμεινε λεκές.

Αυτό το απλό. Μπορεί να γράψω για χρώματα μαλλιών στο επόμενο, ή σε κάποιο από τα επόμενα. I REALLY ENJOY THIS!!!!

Till next time, which seems very close...


EDIT για τη δεσποινίδα φλονς.
Λοιπόν, όπως είπα στην αρχή είμαι κατά των προιόντων που "σου προκαλούν" μαύρισμα γιατί είναι ιδιαιτέρως βλαβερά για το δέρμα. Αλλά ας πούμε τι ακριβώς γίνεται για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί.
Καταρχήν θα κάνουμε πάλι πίλινγκ και για αυτή τη μέθοδο. Αυτό το άχρωμο σπρέυ που πέφτει επάνω μας είναι μείγμα γλυκερίνης κι άλλων ουσιών εκ των οποίων μόνο το 11% είναι τεσταρισμένο και ασφαλές.
Τι ακριβώς κάνει στο δέρμα μας; Έχετε αφήσει φαγωμένο μήλο ή κομμένο και μετά από λίγο είχε αρχίσει να γίνεται καφέ; Αυτό ακριβώς. Σκεφτείτε βέβαια ότι άμα γίνει αυτό εμείς το πετάμε το μήλο. Το σπρέυ αντιδρά με τα αμινοξέα των αρχικών στιβάδων του δέρματός μας και αρχίζει να γίνεται πιο καφέ.
Προσωπικά ΙΣΩΣ κάποια στιγμή να το δοκίμαζα αλλά και πάλι δεν ξέρω. Για αρχή προτιμώ κάτι που με βάφει παρά που αντιδρά με το δέρμα μου, όπου υπάρχει αντίδραση, υπάρχει κι η πιθανότητα της αλλεργίας. ;)
Δεν είναι πολλά αλλά ελπίζω να βοήθησαν κάπως!


Μελωδία, η εκκωφαντική

6 σχόλια:

Flonsavardu είπε...

θέλω οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο φέτος. βασικά σκεφτόμουν να πάω σε ειδικό ινστιτούτο να κάνω σπρέι, αλλά φοβάμαι μην μπερδευτώ στα μισισίπις. :) ότι παραπάνω ξέρεις θα ήταν χρήσιμο.

Loud Melody είπε...

Χαχαχα! Λες να γίνεις από τη μία μαύρη κι από την άλλη άσπρη. Μετά θα μπορείς να τραγουδάς το black and white και να το υποστηρίζεις. Αν είναι θα κάνω edit και θα σου γράψω αλλά όχι απόψε γιατί γράφω με το μόμπιλε κι είναι κουραστικό.

τόσο δα σε λέω είπε...

περιμένω την επόμενη ανάρτηση γατί θέλω να κάνω ανταύγειες στο μούσι
(αν και έχει μερικές κόκκινες από μόνο του)

kot-itsa είπε...

exw kati istories me aytomayristika gia gelia k gia klamata!!
as eimai kalytera asprh para me kitrina mpalwmata

amalthia είπε...

αααα κάτι μου λέει πως και κρέμες να βάλω δεν θα μαυρίσω!

έχω τον αμάυριστο!!

αντε Φλό πήγαινε να κάνεις σπρέυ...να μας πεις και εμάς πως είναι!

Loud Melody είπε...

Τόσο δα δεν ξέρω από βάψιμο για μούσι γιατί δόξα το Θεό δε μου έδωσε:P

Kot-itsa το είχε πάθει μια φιλενάδα μου! Ιουυυυυυυυ!

Αμάλθια αυτά που λέω δε σου προκαλούν μαύρισμα, σε βάφουν κυριολεκτικά.