Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Blood for blood...


Είχα πάει που λέτε πριν από ένα μήνα να δώσω αίμα σε ένα νοσοκομείο. Πήρα το δελτίο αιμοδότη κι άρχισα να συμπληρώνω. Όνομα, επίθετο, πληροφορίες γεννήσεως, διαμονής κτλ οκ.
Λοιπές πληροφορίες, έχετε δώσει αίμα ξανά, έχετε κάποια ασθένεια, έχετε κάνει εγχείρηση μπλα μπλα μπλα. Φτάνοντας στο τέλος του εντύπου είχε ένα μικρό μικρό κειμενάκι το οποίο έγραφε:
ΠΡΟΣΟΧΗ:
1) Όποιος έχει έστω και μια ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977.
είχε 5 ακόμα προτάσεις και στο τέλος έλεγε: Γενικά, όποιος νομίζει ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί στον ιό που προκαλεί AIDS.

Ότι και καλά τι; Οι γκέυ έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν AIDS από τους straight; Τι σκατά πολιτική είναι αυτή; Πώς μπορεί να βάζουν μια τέτοια προϋπόθεση και να κρίνουν αν κάποιος μπορεί να δώσει αίμα ανάλογα τις σεξουαλικές του προτιμήσεις; Διότι στην ουσία αυτό αποκλείει όλους τους γκέυ, εμ άι ράιτ; Δηλαδή ένας καθημερινός άνθρωπος που έχει σταθερή σχέση με άτομο του ίδιου φύλου δεν έχει το δικαίωμα να δώσει αίμα γιατί έχει πιθανότητα να έχει τον ιό, ενώ ένα εξίσου καθημερινό άτομο σε σχέση με άτομο του άλλου φύλου όχι;

Δεν ξέρω για εσάς, δεν είμαι γκέυ αλλά προσωπικά μου κακοφάνηκε πάρα πολύ αυτό. Διότι γιατί να υπάρχει τόση προκατάληψη με κάποιον γκέυ και τη μαλάκω που είχε κάνει πριν 3 μήνες τατουάζ κι είπε ψέματα στη νοσοκόμα ότι το έχει κάνει πριν από 3 χρόνια να μην της κάνουν τίποτα; (Πάλι καλά που η φίλη της, είχε αναφέρει στη νοσοκόμα ότι το είχε κάνει πριν τρεις μήνες δλδ και δεν την άφησαν στο τέλος να δώσει αλλά φανταστείτε ρε γαμώτο!!!)

Πιστεύω ότι (όχι μόνο σε αυτό τον τομέα) υπάρχουν κάποιες ηλίθιες παράμετροι που δε βοηθάνε πραγματικά στον κάθε σκοπό.

Μελωδία, η εκκωφαντική

8 σχόλια:

τόσο δα σε λέω είπε...

πάνε στην αυστρία
που η βιέννη βγήκε φέτος η καλύτερη πόλη του κόσμου
άμα είσαι γκέυ δεν μπορείς να δώσεις αίμα
απλά δεν

Loud Melody είπε...

Ναι, αλλά αυτό δεν έχει νόημα, απλά δεν!!! :)

panos srpk είπε...

Δηλαδη εγω που εχω τατουαζ, δεν μπορω να δωσω αιμα αν το θελω? Καποιοι εχουν προκαταληψεις με κατι και απορω πως τους κολλαει. Εμενα μου ελεγαν μη κανεις τατουαζ, ειναι βρωμικα εχουν ιους κλπ κλπ, ελεος, δεν ειμαστε στη δεκαετια του '70

Ουφ! είπε...

αυτό δεν είναι και ζήτημα προσωπικών δεδομένων για να το ρωτάνε έτσι;!

Flonsavardu είπε...

τώρα δεν θέλω να ακουστώ φασίστας, αλλά τουλάχιστον αρχικά αυτό που έλεγε το χαρτάκι είχε νόημα. απλά εντάξει ζούμε το 2010, ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσουν τα χαρτάκια τους.

Loud Melody είπε...

@Sarper: Παλαιότερα έλεγαν ότι πρέπει να περάσουν 5 χρόνια αφότου κάνεις τατουάζ για να δώσεις αίμα. Τώρα λένε πρέπει να περάσουν 2.

@Ουφ: κοίτα είναι λογικό να ρωτάνε αν πηγαίνεις με πολλούς χωρίς προφυλάξεις γιατί έτσι μεταδίδονται ασθένειες. Αλλά το αν είναι του ίδιου ή του αντίθετου φύλου πιστεύω ότι δε θα έπρεπε να έχει σημασία

@flonsita: θα είχε νόημα παλιά, εάν απέκλειε τις πόρνες και τους σαβουροπηδήκουλες. Γκέυ δε σημαίνει τον παίρνω από όποιον να είναι... therefore I might have diseases...

amalthia είπε...

Ελλάδα η κομπλεξική.
2010 είπατε ότι έχουμε?καλέ πείτε το και σε αυτούς που δημιουργούν το ερωτηματολόγιο!ξεχαστήκανε τα παιδιά!

Loud Melody είπε...

I just don't get it!