Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Sick, sick, sick!


Είχα δεν είχα αρρώστησα! Η βλακεία με το να αρρωσταίνεις είναι ότι νιώθεις απαίσια, φτερνίζεσαι, τρέχουν μύξες (so NOT sexy!) και γενικά νιώθεις ένα κεφάλι καζάνι και απίστευτη κούραση σαν να σε έδειραν.

Αλλά επειδή πρέπει να επικεντρωνόμαστε στη θετική πλευρά των πραγμάτων, το καλό είναι ότι τρως σούπες. Ένα tip from me to you, που βοηθάει πάρα πολύ αν έχει βουλώσει η μύτη σας είναι να φτιάξετε σούπα με κάρυ, καυτερό για πιο δυνατά αποτελέσματα.

Μια πολύ ωραία ιδέα είναι κοτόσουπα με καυτερό κάρυ που είναι εκπληκτική σε γεύση και μου αρέσει πολύ γιατί ακόμη κι οι ατμοί που ελευθερώνονται μου "ξυπνάνε" τη βουλωμένη μύτη. Άλλη μια ιδέα είναι σούπα καρότο - κάρυ. Τις προάλλες έπεσα πάνω σε μια συνταγή στο ίντερνετ μπανάνα - κάρυ και μου κάθησε στον εγκέφαλο και θα τη φτιάξω μια μέρα.

Το καλό με τις σούπες είναι ότι μπορείς να φτιάξεις μικρά θαύματα με μηδέν προσπάθεια. Μπορείτε να κάνετε ό,τι γουστάρετε. Εμένα για να μου φτιάξω τη διάθεση που είμαι αρρωστούλα μου αρέσει να βάζω είτε αστράκια, αντί για ρύζι, ή κάτι μικρά μακαρονάκια που βγαίνουν σε διάφορα σχήματα (για παιδιά αλλά παιδί είμαι κι εγώ στην καρδιά), ξεχωρίζω τα μακαρονάκια Μπομπ Σφουγγαράκης και τα μικρά πολύχρωμα κοχυλάκια.

Αυτά, time to check on my soup! :P See ya και περαστικά σε όλους τους αρρωστούληδες!!!

12 σχόλια:

SERVIRISMATA είπε...

Απίστευτες οι σούπες!!! Σου 'πα, μου 'πες κλπ! Περαστικούλια...

Chris είπε...

Για το λαιμό έχεις καμιά ιδέα? Κάτι για μέλι με ρίγανη είχα ακούσει, αλλά για κάποιο λόγο δε νομίζω να δουλεύει... ούτε και να είναι πολύ εύγευστο.

Loud Melody είπε...

@Servirismata ευχαριστώ

@Stulf μέλι μαζί με ρίγανη;;; ΜΠΛΙΑΞ!!! Γενικά τα καυτερά βοηθάνε στο να καθαρίσει όλο το σύστημα μύτη λαιμός οπότε δοκίμασε σουπίτσα και δυνατό πιπέρι, επίσης αν σε πονάει ο λαιμός έχε μια κουταλιά μέλι και παίζε σα να είναι καραμέλα, επίσης το ζεστό ρακόμελο βοηθάει και για να ανοίξει ο λαιμός (στιγμιαία πάντα έτσι, δεν κάνουν θαύματα αλλά βοηθάνε) στα διάφορα τσάγια βάζε μέλι αντί για ζάχαρι και επίσης βοηθά και το σαλέπι.

MaHaHoU είπε...

Ρακομελο στον κλειστο λαιμο ενα ζεστο ποτηρι ξεροσφηρι....
Καλες ιδεες για τις σουπες βρε...εγω τις σουπες αρρωστων δεν τις εχω και πολυ αλλα τις σουπες γενικα ειδικα τις πηχτουλες τις λατρευω και κανω πολλους πειραματισμους.
ANyways...περαστικααα >.<

Ανώνυμος είπε...

perastika!ta idia hmoun k ega prin liges meres!

Loud Melody είπε...

@ MaHaHoU ευχαριστώ, εννοείται ότι δεν μου αρέσουν οι φιδέδες μπλιαχ, οι λαπάδες είναι για τους λαπάδες ;). Κάνω γενικά σούπες, κόκκινες, κίτρινες, πράσινες, άσπρες μόνο μπλε δεν έχω κάνει :P

@ marb ωστε εσύ με κόλλησες λοιπόν!!!!

Flonsavardu είπε...

και εσύ; (και η μαμά μου κ η θεία μου) περαστικά!!!

Loud Melody είπε...

Ευχαριστώ seniorita flons :P περαστικά στη μαμά και στη θεία σου

meraldia είπε...

K egw arwstoula eimai edw k mia vdomada. M' ehei taraxei i mana mou stis soupes k sta tsagia k den mou pernaei. Nisafi pia!!

Loud Melody είπε...

Ωωω περαστικά, βάλε κάποιον χειροδύναμο να σε τρίψει με βιξ μέχρι να πονέσουν τα κόκκαλά σου, σε 2 μέρες είσαι περδίκι...

Parakmiako Ergaleio είπε...

Περαστικά ρε συ! Και σούπα κριθαράκι είναι ωραία.

Loud Melody είπε...

Να 'σαι καλά κοπέλα μου.