Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Cartoons που αγαπήσαμε όταν ήμασταν παιδιά...Vol.1

Είμαι φαν των καρτούν ακόμη και τώρα... λατρεύω τις ταινίες της Pixar αλλά και άλλες που βγαίνουν κατα καιρούς... Θα ξεκινήσω με το πρώτο μέρος και στην πορεία θα αναρτήσω κι άλλα volume (με τη δική σας βοήθεια γιατί δεν τα θυμάμαι όλα).

1) Ξεκινάμε με τους Flintstones με ήρωες 2 τριμελείς οικογένειες που ζουν στην εποχή των δεινοσαύρων. Οι οικογένεια Flintstones αποτελούταν από τον πατέρα Fred, τη μητέρα Wilma και την τρισχαριτωμένη κορούλα τους Bubbles (ελληνιστί Σταλίτσα), ενώ οι φίλοι τους, η οικογένεια Rubble αποτελούταν από τον κολλητό του Fred, Barney, την κολλητή της Wilma, Betty και το φίλο της Bubbles (κι αργότερα γκόμενο) Bamm-Bamm (που ήταν και πολύ ουγκ γκόμενος όταν μεγάλωσε). YABBA-DABBA-DOO!!!




2) Το εντελώς αντίθετο των Flint ήταν οι οικογένεια Jetson. Πρόκειται για μια 4μελή οικογένεια η οποία ζει στο απώτατο μέλλον σε μια φουτουριστική ουτωπία όπου όλα κυλάνε με μια τάξη εκτός το σπίτι της οικογένειας Jetson όπου είναι όλοι τους τρελοί (μου θυμίζει λίγο τη δική μου οικογένεια). Τα μέλη της οικογένειας είναι ο πατέρας, George, η μητέρα Jane, η μεγάλη κόρη Judy και ο μικρός γιος Elroy, επίσης έχουμε την οικιακή βοηθό ρομπότ Rosie.




3) Και θα περάσουμε σε ένα ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ cartoon! Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κορίτσι που να μην του άρεσε, όλες μαζεύαμε τις φίλες μας και διανέμαμε τους ρόλους και φτιάχναμε την παρέα της....SAILORMOON ΦΥΣΙΚΑ. Cartoon που ξεκίνησε με βασικούς χαρακτήρες και στην πορεία προστέθηκαν πάρα πολλοί γι αυτό θα προσπαθήσω να αναφέρω όσους περισσότερους μπορώ και θυμάμαι. Η σειρά ξεκίνησε με 5 βασικές Sailors με αρχηγό φυσικά την Usagi Tsukino (Sailor Moon) με τη ΔΥΝΑΜΗΗΗΗ του ΦΕΓΓΑΡΙΟΥΥΥΥ και τις υπόλοιπες Ami Mizuno (Sailor Mercury) η γνωστή Sailor Ερμής που μπορούσε να χειραγωγεί το νερό σε όλες τις φάσεις του αν και θυμάμαι ότι έκανε επίθεση με μπουρμπουλήθρες, Rei Hino (Sailor Mars), Sailor Άρης που μπορούσε να χειραγωγήσει τη φωτιά, Makoto Kino (Sailor Jupiter) η Sailor του Δία που πετούσε κεραυνούς (ποιος να το πίστευε) αλλά είχε και επίδραση πάνω στα φυτά, Minako Aino (Sailor Venus) η Αφροδίτη, στρατιώτης της αγάπης που έκανε επίθεση με μια αλυσίδα φτιαγμένη με καρδούλες (χιχιχι) και ο guest μασκοφόρος εκδικητής Mamoru Chiba (Tuxedo Mask) που ήταν ένας πολύ γαμάτος μυστηριώδης γκόμενος που άφηνε πάντα ένα τριαντάφυλλο πίσω του (σαν το V ένα πράγμα). Στην πορεία, στη βασική πρωταγωνιστική 5άδα προστέθηκε η Junior Ροζομαλλούσα Chibiusa (Sailor Chibi Moon) που είχε παρόμοιες δυνάμεις με τη Sailor Moon καθώς και (ως guests) οι Sailor Setsuna Meioh (Sailor Pluto) η φύλακας του χρόνου και προστάτιδα τις χωροχρονικής πύλης, Michiru Kaioh (Sailor Neptune) από το όνομα μπορείτε να αντιληφθείτε ότι είχε τη δύναμη του ωκεανού, Haruka Tenoh (Sailor Uranus) η στρατιώτης του Ουρανού (μα γιατί άραγε;) και Hotaru Tomoe (Sailor Saturn) κόρη ενός τρελού επιστήμονα που της συνέβη ένα τρομερό ατύχημα και ασπάστηκε τη σκοτεινή πλευρά αλλά στην πορεία το ξεπέρασε, γνωστή και ως η στρατιώτης της σιωπής. Τους κακούς δεν τους πολυθυμάμαι, δεν τους βρήκα και κάποιου όποιος θυμάται ή βρει καμιά σελίδα να τους αναφέρει ας την ποστάρει.

To Theme είναι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!



4) Ένα ακόμη cartoon για το οποίο ήμουν τρελή και παλαβή ήταν το "Spiderman and his Amazing Friends" όπου για όσους δεν το ξέρουν οι Firestar και Iceman είναι μεταλλαγμένοι δηλαδή X-Men μάλιστα ο Iceman είναι ο χαρακτήρας που έχουμε δει και στις ταινίες των X-Men αλλά δεν αναφέρεται πουθενά στην ταινία. Γνωστή ιστορία ο Peter Parker με τη διπλή του ταυτότητα ως Spiderman, η κουκλάρα, γκομενάρα, σωματάρα και το σεξουλιάρικο κόκκινο μπουκλέ μέχρι το γκώλο μαλλί Firestar EDIT: Angelica Jones thanks NashiRa και ο παγωμένος Iceman ήταν οι τρεις πρωταγωνιστικοί ρόλοι.




5) Και τέλος (για σήμερα) τα Transformers ("More than meets the eye") όπου εδώ τα λόγια είναι περιττά νομίζω αλλά έτσι για το τιμής ένεκεν έχουμε τον στρατό τον Autobot με αρχηγό τον Optimus Prime (οεοεοεοε!!!) που βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο με τους Decepticons με αρχηγό τον Megatron (ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ όξω ρεεεε).
AUTOBOTS, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ!




Εντελώς πληροφοριακά αναφέρω ότι οι Flintstones και Jetsons ήταν παραγωγές της Hannah-Barbera, EDIT η SailorMoon είναι παραγωγή TV Asahi, Toei Agency και Toei Animation (thanks MaHaHoU) ενώ ο Spiderman είναι φυσικά της Marvel και τα Transformers είναι συνεργασία της Marvel και της Hasbro η οποία εμπορεύεται και τα παιχνίδια Transformers.


Περισσότερα εν καιρώ φίλοι μου!!! Φιλάκια!

22 σχόλια:

MaHaHoU είπε...

μιας και επιασες τομεα anime :P. Φυσικα και η sailormoon ηταν λατρεμενη. Εχω δει και ΟΛΑ τα επεισοδεια ακομα κι αυτα που δεν πεχτηκαν στην ελλαδα (ειναι συνολικα 200 επεισοδια)
Anime παραγωγης των TV Asahi, Toei Agency και Toei Animation. Δημιουργος ο Naoko Takeuchi... Πωωωω αντε θα την ξαναρχισω τωρα...Μου εχει στιγματα αυτη η σειρα :P
Κι ολες οι αλλες που εγραψες δλδ αλλα αυτη τα περισσοτερα!>.<

Loud Melody είπε...

Άμα τα έχεις και έχουν και υπότιτλους (γιατί ε κατέω Γιαπωνέζικα) ή έστω είμαι μεταγλωττισμένα στα αγγλικά ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΕΦΤΩ ΣΤΑ ΔΙΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ (Ε φανταστική MaHaHoU???)

nαshιrα είπε...

τι λες τωρα...Spiderman and his Amazing Friends,ποσο γαματο..θα κατσω να το ξαναδω στο γιουτιουμπι!αντζελικα -τζοουνς(?)- θαρρω λεγοταν η firestarter παντως.

κι η sailormoon τι καλη!

ουφ.γερασαμε?

MaHaHoU είπε...

Δεν τα εχω και θα κανουν αιωνες να κατεβουν. Μπορω να στα βρω φυσικα και με υποτιτλους εννοειται. Τα εχει και το youtube ε? >.<

Loud Melody είπε...

@Nashira τώρα που το λες κάπως έτσι τηνε λέγανε!!!! WOW!!!

@MaHaHoU μου είχε δώσει η Στουλφ λινκ για τη Νάνα με υπότιτλους κάτι τέτοιο παρόμοιο μπορούμε να βρούμε;

Estella είπε...

Πωωω τι μου θύμησες ρε κοπελιά... Αυτά ήταν καρτούν. Όχι σα τη "Ντορα τη μικρή ανακατώστρα"... Φιλιά πολλά.... Με τη δύναμη του captain planet! Χαχαχα :P

Loud Melody είπε...

Ντόρα η μικρή εκνευρίστρια :P
Ναι κι ο κάπταιν πλάνετ θα μπει σε άλλα ποστ..

Chris είπε...

Πωπω τι μου θύμισες τώρα... το είχα ξεχάσει ότι ο Μπαμ-μπαμ είχε γίνει καλό γκομενάκι. :Ρ

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Πάντως αν είναι να τα απαριθμήσεις όλα, ανυπομονώ για το επόμενο ποστ. Υπόσχομαι να συμπληρώσω ότι και αν έχεις ξεχάσει ακόμα κι αν δεν τα έχεις δει. :P
Για ελληνικά dubbing ότι θέλετε σε μένα. :P

Parakmiako Ergaleio είπε...

3+5 <3 <3 <3

Loud Melody είπε...

Dm: Απλά τα επεισόδια με υπότιτλους would be great αν έχεις κάτι....


Εργαλείο: Θες να μου πεις ότι δε σου άρεσε ο Spiderman?????

Loud Melody είπε...

Stulf ο Bamm Bamm είχε γίνει γκομενάκι κι η Σταλίτσα τσουλάκι :P

Parakmiako Ergaleio είπε...

Χαχ ναι, δν μου άρεσε ποτέ ο Spiderman. Πάντα ευχόμουν να πάθει διάφορα κακά :P

Loud Melody είπε...

Ο Spiderman είναι survivor και δε μασάει :P

SERVIRISMATA είπε...

Αχ και τους Μούμιν έπρεπε να βάλεις...!!!


Λατρεμένο Φινλανδικό καρτούν που έπαιζε τα μεσημέρια στην ΕΤ-1 σε μετάφραση Μπιμπίλα φυσικα!

τόσο δα σε λέω είπε...

όχι μούμιν ήταν το πιο τρομακτικό πράμα του κόσμου
και επίσης να πω ότι μισώ τη χάνα μπαρμπέρα, ούτε τζέτσονς ούτε φλίντστονς δεν μπορούσα ποτέ να δω
και τα ανίμε μου την έδιναν
από την άλλη μεριά σπάιντερμαν και τρανσφόρμερς έβλεπα αρκετά
και πάουερ ρέιντζερς διάολε

Loud Melody είπε...

Σαν να διάβασα το γκρινιάρη από τα στρουμφάκια ήταν το σχόλιο σου, χιχιχιχι και οι πάουερ ρειντζερς θα μπουν φυσικά...

Flonsavardu είπε...

εγώ γιατί δεν την είχα δει αυτή την ανάρτηση; :(

εμένα το αγαπημένο μου ήταν μακράν οι φλινστοουνς! και οι τζετσονς που τους έλεγα τζετστόουνς και θεωρούσα ότι αυτές οι δύο σειρές έχουν σχέση... και απορούσα γιατί η τηλεόραση έδειχνε πρώτα το μέλλον και μετά το παρελθόν...

Loud Melody είπε...

κάλλιο αργά παρά ποτέ φλονσίτα (σε ισπανοποίησα). Ναι ήταν γαμάτοι και οι μεν και οι δε....

τόσο δα σε λέω είπε...

πείτε μου ότι βλέπατε και σκούμπυ ντου

Loud Melody είπε...

Δε στο λέω γιατί θα μας δείρεις :P