Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Memories from the past...




Θυμάστε που κάποτε είχαμε δραχμές; :P Θυμάστε που πολλά από τα χαρτονομίσματα είχανε διάφορα σχεδιάκια; Θυμάμαι κάποτε είχε πέσει στα χέρια μου ένα κατοστάρικο που είχε πάω τη φράση απολελέ και τρελελέ :P.
Δεν έχω δει κανένα σχεδιάκι σε ευρώ πάντως. Υποθέτω είμαστε πολύ θλιμμένοι με την αλλάγή που κανένας δεν κάθησε καν να ασχοληθεί.
Και λογικό είναι. Τότε η εφημερίδα κόστιζε 100 δραχμές. Τώρα κοστίζει - ειδικά σ/κ - 3μιση ευρώ, τουλάχιστον ένα χιλιάρικο δλδ! Θυμάμαι που κάποτε εάν είχες ένα πεντοχίλιαρο στη τσέπη, είχες λεφτά! Τώρα άμα έχεις 15 ευρω δεν έχεις τίποτα!
Πόσο προς το χειρότερο μπορεί να πάει η οικονομία μας αλήθεια;

8 σχόλια:

Ουφ! είπε...

Αχ τι μου θύμησες... κάποτε υπήρχε χαρτονόμισμα και για 50 δραχμές... το άλλο άκρο των 500 ευρώ...

αυτό με τα σχεδιάκια το πρόσεξα τώρα που το λες... μάλλον φοβόμαστε μην μας το βγάλουν σκάρτο ή πλαστό!!!

Estella είπε...

Θυμάμαι που είχα ενα χαρτονόμισμα των 500 δραχμών και είχε γραμμένο σε μια επιφάνεια του ένα ατελείωτο σκονάκι... γεμάτο λέξεις που τότε μου φαίνονταν ακαταλαβίστικες...

Τώρα έτσι όπως είναι η οικονομία μας όχι μόνο δε ζωγραφίζουμε πάνω μήπως και μας πούνε οτι δεν ισχύoυν αλλά τα φυλάμε σαν κόρη οφθαλμoύ...(my precious...:P) Άσε που τώρα που αποκτήσαμε και ευρωπαϊκό νόμισμα είμεθα Ευρωπαίοι και πρέπει να δείξουμε την ανάλογη σοβαροφάνεια... :P

Loud Melody είπε...

Χαχαχαχα
@Ουφ! Οπωσδήποτε... αφού κάποια στιγμή υπήρχε μια λύσσα με τα χαρτονομίσματα και τα ελέγχανε εξωνυχιστικά! Φαντάσου να είχε και κανένα σχεδιάκι επάνω! Θα στο πετάγανε πίσω!

@Estella ακριβώς. Οι σοβαροφάνειες μας φάγανε γι αυτό δώσαμε τότε το σχέδιο στον Καλατράβα και δεν το δώσαμε στους φοιτητές αρχιτέκτονες να βγάλει και κανένα φράγκο ο φοιτητόκοσμος!

Estella είπε...

Μα το όλο concept είναι να τα πάρουμε απο τους φοιτητές όχι να τους δώσουμε κιόλας!

Chris είπε...

Πόσο χειρότερα? Just wait and see!

Unknown είπε...

να δω συνθημα πανω σε χαρτονομισμα των (10, 20, 50, 100, 500) ευρω, κι ας πεθανω..

Parakmiako Ergaleio είπε...

^
Μόνο από καναν μεθυσμένο :P Αλλιώς νόου γουέι.

Αχ δραχμούλες. Αχ.

Loud Melody είπε...

Άραγε άμα γράψω στιχάκι σε ευρώ θα είναι δεκτό μετά ή θα μου το βγάζουν άκυρο; Λέω να το κάνω το πείραμα