Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Sitting, waiting, wishing...

Αναρωτιέμαι, για πόσο καιρό ακόμα θα κοιμάμαι και θα ξυπνάω με το άγχος της σχόλης. Έχει γίνει πλέον μια πολύ δυσάρεστη αγγαρεία. Νομίζω ότι δεν έχω τη δύναμη να προσπαθήσω άλλο. Δεν ξέρω αν μπορώ να τα παρατήσω. Θα απογοητεύσω τους πάντες και κυρίως τον εαυτό μου, αλλά αυτή η αγωνία και το καθημερινό άγχος που μου προκαλεί περαιτέρω προβλήματα δε γίνεται να συνεχιστούν.

Σκέφτομαι από την άλλη ότι ο τομέας της πρακτικής έρευνας στον οποίο ανήκω δεν έχει μέλλον στη χώρα μας. Και δε θέλω να καταλήξω ψευτοφιλόδοξη καθηγήτρια γιατί δεν ήταν ποτέ επιλογή για μένα. Δεν ήταν πότε στα σχέδια μου και δε θέλω να αναγκαστώ να το βάλω σα ψεύτικη ευχάριστη εναλλακτική. Δεν έχω πρόβλημα με τους καθηγητές απλώς πάντα με τραβούσε το άγνωστο και να προσπαθώ να βρω απαντήσεις σε αναπάντητα ως τώρα ερωτήματα. Με γοητεύει! Λατρεύω να δείχνω στους φίλους μου τη νύχτα που βρίσκεται ο Άρης κι ο Κρόνος κι ο αστερισμός του κύκνου. Αλλά αυτό το εξοντωτικο διάβασμα για βλακώδεις θεωρίες που δε θα μου χρειαστούν πότε, δεν υποφέρεται. Και να υπήρχε ένα μάθημα άξιο και χρήσιμο για κάποιον που θελει να γίνει ερευνητής να το δεχτώ. Αλλά όχι. Υπερβολικά πολλά κι αχρείαστα μαθηματικά και μαθήματα κατευθύνσεων που αν δεν ακολουθήσεις έχεις απλώς μάθει ένα τεράστιο βιβλίο χωρίς λόγο.

6 σχόλια:

Ναύτης είπε...

καλημέρα!
ναι, είναι πάντα το ίδιο
ακόμη και με τη δουλεια
η μόνη λύση πριν το κοψιμο του γόρδιου;
στο μεσοδιάστημα κάτι να σε διασκεδάζει...
να σε γεμίζει
να σε κάνει να ξεχνας
και φυσικα να σου δίνει δύναμη
τι ε;
χμ, δε ξέρω, ερωτεύσου!

:)

amalthia είπε...

ναι ναι ! τι άχρηστα μαθήματα που έχουν οι σχολές! ειδικά αυτή η στατιστική.....

...ο καθένας με τον πόνο του...

Loud Melody είπε...

Ναύτη: ωραία συμβουλή αλλά δε μου χρειάζεται ;)

amalthia: Ναι, ρε καθένας με τον πόνο του, να μην έχω κι εγώ ένα, τι κοροϊδεύεις μαρή; :P
Δε μπορώ να κατατάξω τη στατιστική, αλλά η ηλεκτρονική ας πούμε είναι ένα από τα ηλιθιότερα και πιο άχρηστα για όλους τους τομείς εκτός της ηλεκτρονικής. Για να μην πω για τη Fortran ας πούμε που την έχει ξεχάσει ο κόσμος, πέραν του ότι ούτε ο προγραμματισμός μου χρειάζεται. Θες να πάω σε πολλαπλασιασμό πινάκων; Σε συναρτήσεις μιγαδικών αριθμών;

amalthia είπε...

κοίτα..και μένα η στατιστική δεν μου χρειάζεται.

αυτό που μου χρειάζεται το ξέρω και αυτό είναι 2 πόδια 2 μέτρα για να ρίξω καναν εφοπλιστή και τότε να μη μου χρειάζεται ούτε η Ελληνική γλώσσα!

Loud Melody είπε...

Κάπου μπερδευτηκε το θέμα. Θέλω να πω ότι είναι ηλίθιο να υπάρχει ένα άχρηστο μάθημα και να μην υπάρχει αστρονομία.

Όσο για τα πόδια, ε δεν είμαστε και πουτανες. Γιατί σε ενόχλησε τόσο η ανάρτηση;

amalthia είπε...

μα γιατί λες οτι με ενόχλησε?

είναι συνήθεια μου να κανω ορισμένες φορές κάπως άσχετα κόμεντς με το θέμα του πόστ μόνο και μόνο επειδή κάθε πόστ που διαβάζω (από μπλόγκερς που μου αρέσουν και κλικάρω πάνω τους για να τους διαβάσω,θέλω να πω δεν μου τους επιβάλλει κανείς) μου ξυπνάει μια δική μου σκέψη...

...γι αυτό και είπα ο καθένας με τον πόνο του,μίλησες στο πόστ για σχολές και μαθήματα και εγώ θυμήθηκα το μάθημα που δεν μπορώ να περάσω και μου στερεί ολόκληρο πτυχίο 2 χρόνια τώρα!