Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

What will she do this time...



Μπορεί να μη σας έχω πρήξει πολύ στο blog ως προς αυτό το θέμα, αλλά μια από τις αγαπημένες μου τραγουδίστριες είναι η Christina Aguilera. Θεωρώ ότι έχει υπέροχη και βαθειά φωνή.


Τη γνωρίσαμε το 1999, με το τσιχλοφουσκέ ποπ πρώτο άλμπουμ της το οποίο κυκλοφόρησε με το όνομα της ως τίτλο το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά. Από το δίσκο αυτό ξεχώρισαν κι έγιναν τεράστιες επιτυχίες τα singles "Ginnie in a bottle", "What a girl wants", "Come on over baby" και "I turn to you".Βρεβεύτηκε με τον τίτλο "πολυπλατινένιο" και συγκεκριμένα βγήκε πλατινένιο 8 φορές. Γενικότερα, κέρδισε τις εντυπώσεις με την πολύ ώριμη φωνή της, σε αντίθεση με τη μικροκαμωμένη, νεαρή και "χαζούλα" εικόνα της κι απέσπασε πολλά βραβεία ως πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνης.


Στην πορεία έβγαλε το ισπανόφωνο "Mi reflejo" το οποίο βγήκε 6 φορές πλατινένιο κι ήταν αφιερωμένο στο λατίνο μέρος της καταγωγής της. Η Κριστίνα έγινε "World's Best-Selling Latin Female Artist" και ο δίσκος της ο καλύτερος ποπ της χρονιάς.

Την ίδια χρονιά έβγαλε και το χριστουγεννιάτικο "My kind of Christmas".


Όμως η αναγνώρισή της ως ποπ, αθώο, χαζό - ξανθό κοριτσάκι δεν άρεσε στην Κριστίνα κι αποφάσισε να δείξει τον πραγματικό της εαυτό, σοκάροντας θαυμαστές, κριτικούς και δημοσιογράφους με την έκρηξη σεξουαλικότητας που παρουσίασε στο δίσκο της "Stripped" ο οποίος είναι μια συλλογή συναισθημάτων μιας και η Κριστίνα είχε τραγούδια στα οποία περιέγραφε τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, που ο πατέρας της κακοποιούσε την ίδια και τη μητέρα της, φωνάζοντας ότι δε θα σταματήσει ποτέ να είναι αυτή που είναι όσο και να τη μισούν κάποιοι, μιλά για αγάπη, σεξ και τα δύο μέτρα και σταθμά που τρέφει η κοινωνία για τους άντρες και τις γυναίκες, δίνοντας στον κόσμο να καταλάβει ότι μπορεί να δείχνει τη σεξουαλικότητά της, χωρίς να σημαίνει ότι θα αφήσει κάποιον να την εκμεταλλευτεί. Ο περισσότερος κόσμος θαυμαστών της, λέει ότι αυτό είναι το καλύτερο της άλμπουμ ως τώρα κι αυτό οφείλεται στο ότι όλοι μπορούν να συνδέσουν την ψυχολογία και τις εμπειρίες τους με ένα τουλάχιστον από τα κομμάτια. Έγινε 4 φορές πλατινένιο και βγήκε το καλύτερο άλμπουν διεθνώς.
Άλλη μια δουλειά που έκανε τον ίδιο καιρό, ήταν η συνεργασία της με τις P!nk, Lil'Kim, Mya για το single "Lady Marmalade" που χρησιμοποιήθηκε για την ταινία Moulin Rouge. Οι 4 γυναίκες εμφανίστηκαν στο video clip ως χορεύτριες σε καμπαρέ, ανάλογο στύλ με της ταινίας.

Απέχοντας κάπως από τη δισκογραφία, στο επόμενο διάστημα έβγαλε κατά καιρούς διάφορα κομμάτια για ταινίες ή διαφημιστικά, όπως το "Carwash" (το οποίο είναι remake) για την παιδική ταινία "Ο καρχαριομάχος" με τους Will Smith, Angelina Jolie, Robert DeNiro, και το "Hello" για τη Mercedes. Κάπου εκεί έστρεψε την προσοχή της στην προσωπική της ζωή καθώς το 2005 παντρεύτηκε.


Το 2006 κι ενώ οι φαν της περίμεναν διακαώς ένα νέο δίσκο, αλλάζει πάλι τα δεδομένα και μας παρουσιάζει ένα δίσκο εμπνευσμένο από τους αγαπημένους της καλλιτέχνες της Jazz, Soul και Blues, ονομάζοντάς τον "Back to Basics". Βγήκε και αυτό το καλύτερο διεθνές άλμπουμ, το καλύτερο ποπ αλμπου της χρονιάς και κέρδισε τους τίτλους "Best Pop Female Vocal Performance" "Best Album of the Year" κι η ίδια "Best International Female Artist". Είναι ο δίσκος με τις καλύτερες πωλήσεις από γυναίκα καλλιτέχνη όσο αφορά τα διπλά άλμπουμ. Singles που ξεχώρισαν: "Ain't no other man", "Candyman", "Hurt", "Oh Mother". Στο διπλό αυτό δίσκο έβαλε κι ένα τραγούδι ονόματι "Still dirrty" εξηγώντας στον κόσμο ότι δεν έβγαλε αυτό το δίσκο για να το παίζει ντίβα της Soul, αλλά για να θυμίσει στον κόσμο τους μεγάλους παλαιούς καλυτέχνες με τις αξεπέραστες φωνές, όπως είναι η Etta James, Ella Fitzgerald, Nina Simone και πολλοί άλλοι.


Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε μια συλλογή με τα πιο δημοφιλή κομμάτια της, παρέα με ολοκαίνουρια και 2 remake. Ο δίσκος ονομάστηκε Keeps gettin' better κι η ίδια ανακοίνωσε ότι τα 2 της αυτά νέα κομμάτια, ήταν προάγγελοι του επόμενου δίσκου της με ηλεκτρονικό ήχο, μιας και δε θα σταματήσει ποτέ να βγάζει κάτι διαφορετικό κάθε φορά γιατί δε φοβάται να δοκιμάζει τις ικανότητές της.


Άλλα 2 χρόνια μετά και μόλις μια μέρα πριν, κυκλοφόρησε το άλμπουμ της "Bionic" ο οποίος όπως υποσχέθηκε έχει τελείως ηλεκτρονικό ήχο. Το πρώτο single "Not myself tonight" απέσπασε καλές και κακές κριτικές κυρίως λόγω του άκρως τολμηρού video clip που συνόδευε το κομμάτι το οποίο είναι πιο χυδαίο ακόμη κι από το "Dirrty". Ως νέος δίσκος που είναι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τις πωλήσεις του αλλά προς το παρόν επικρατεί αρνητικό κλίμα διότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι στο οποίο δε θα τη φανταζόμασταν ποτέ. Η γνώμη μου προς το παρόν είναι "γλυκανάλατο". Δηλώνω για τώρα απογοητευμένη διότι περίμενα κάτι πολύ καλύτερο. Αλλά σκοπεύω να του δώσω χρόνο κι ώρες μελέτης.

HIGHLIGHTS:
- Το 2007 άφησε άφωνους όλους τους καλεσμένους των Grammy με την απίστευτη και γεμάτη ψυχή ερμηνεία της στο "It's a man's world" του James Brown.
- Έχει πλέον ένα αγοράκι, το οποίο υπεραγαπά.
- Έχει κυκλοφορήσει αρώματα με το όνομά της.
- Είναι φιλάνθρωπος και συμμετέχει σε διάφορες διοργανώσεις για το περιβάλλον, την ενδοοικογενειακή βία και πολλά άλλα.


Το Νοέμβριο αυτού του έτους αναμένεται να βγεί και η πρώτη της ταινία με τίτλο "Burlesque" που σχετίζεται άμεσα με τη μουσική.

1 σχόλιο:

amalthia είπε...

η αλήθεια είναι οτι έχει φωνάρα...αλλά για να λές ακόμα πιο αισχρό απο το dirty το καινούριο της βιντεοκλίπ φαντάζομαι πως θα ναι!

πάντως,ξαναλέω,έχει φωνάρα...