Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Χρόνια πολλά Γιάννη Δέππη!


Σαν σήμερα, πριν από 47 χρόνια γεννήθηκε ένας από τους πιο ωραίους άντρες του κόσμου και ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός στο Owensboro του Kentucky των ΗΠΑ. Ο ονομαζόμενος Γιάννης Δέππης! Το πλήρες όνομά του είναι John Christopher "Johnny" Depp II αλλά εμείς τον ξέρουμε ως Johnny Depp.

Ήταν ένας μουσικός ο οποίος δεν μπορούσε με τίποτα να πιάσει την καλή και δεν έβγαζε καν τα προς το ζειν ως που σαν απομηχανής θεός του παρουσιάστηκε μπροστά του ο Νικόλαος Κέιτζ και του πρότεινε να γίνει ηθοποιός. Αυτός είναι λοιπόν ο σκοπός για τον οποίο γεννήθηκε ο Νικόλας Κέιτζ, να φροντίσει να γίνει πραγματικότητα η προφητεία και να γίνει ηθοποιός ο Γιάννης.

Ξεκίνησε με τον εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες πήρε μέρος στην πολεμική ταινία Platoon η οποία πήρε και όσκαρ. Άρεσε παρα πολύ στον κόσμο και ως ηθοποιός και ως άντρας κι αργότερα έκανε ένα πολύ ωραίο μιούζικαλ (και μια από τις αγαπημένες μου ταινίες) το Cry Baby. Σε μια συνέντευξή του μετά αυτήν τη ταινία είπε ότι είχε κλείσει να γυρίσει μια ταινία ονόματι "Edward Scissorhands" σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον, πού να ήξερε όμως τότε ότι αυτή η ταινία θα τον κάνει παγκοσμίως γνωστό!!! Πάταγος και πανικός. Έκανε παρα πολλές δουλειές στην πορεία, ξεχώρισαν σχεδόν όλες του οι ταινίες. Η κάθε μία διαφορετική από την άλλη όλες όμως με κάτι ξεχωριστό που ήθελαν κάποιον πολύ ταλαντούχο για να τις αναδείξει.

Μεγάλες επιτυχίες του: "What's eating Gilbert Grape" μάλιστα εδώ παίζει σε πολύ μικρή ηλικία κι ο Leonardo DiCaprio, "Benny and Joon", "Arizona Dream", "Ed Wood", "Dead Man", "Donnie Brasco" δίπλα στον μεγάλο Al Pacino, "The Brave" με τον Marlon Brando, "Sleepy Hollow" (αγαπημένη μου κι αυτή), "The Astronaut's Wife", "From Hell" (αλλη αγαπημένη), "Chocolat" όπου κοπηκαν πολλές φλέβες για πάρτη του, "Blow", "Once upon a time in Mexico", "The Pirates of the Caribbean" (όπου πάλι έγινε πανικός, όσες δηλαδή δεν ήταν ερωτευμένες με τον Johnny Depp, θα ήταν με τον Jack Sparrow), "Finding Neverland", "Corpse Bride", "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" (αχ ναι!), "Public Enemies", "The Imaginarium of Doctor Parnassus" (μικρός ρόλος, εξαιρετικότατη ταινία), και για τώρα last but not least and in my favorites list "ALICE IN WONDERLAND".

Σκοπός του Johnny Depp ήταν να μπορεί να διαλέγει μόνος του τις ταινίες στις οποίες θα παίζει κι όχι να τον κάνει ό,τι θέλει κάποιος μάνατζερ και να τον πασάρει σε ότι εμπορική αηδία κυκλοφορεί και τα κατάφερε. Συνεργάστηκε με επιτυχία σε πολλές ταινίες με τον σκηνοθέτη Tim Burton κι όλες τους οι ταινίες ήταν χιτ.
Έκανε κι εμφανίσεις σε κάποια σήριαλ και το 2009 έδωσε και τη φωνή του σε ένα μπρατσαρά νομίζω αστακό ή καραβίδα στον Μπομπ Σφουγγαράκη!

Με πολλούς έρωτες και σκάνδαλα περί ναρκωτικών και μάλιστα είχε μπλεχτεί και το όνομά του σε δολοφονία όταν έξω από το club του βρέθηκε νεκρός κάποιος γνωστός του, δεν προσκύνησε ποτέ το σταριλίκι και πάντα παρουσιάζεται συγκροτημένος και ταπεινός.
Μένει στη Γαλλία όπου έχει αμπέλια και παράγει κρασί κι είναι παντρεμένος με τη Γαλλίδα ηθοποιό, τραγουδίστρια, μοντέλο, Βανέσα Παραντίς κι έχουν 2 παιδάκια.

Έχει προταθεί 3 φορές για όσκαρ καλύτερου ηθοποιού στις ταινίες "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street", "Finding Neverland" και "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl". Προτάθηκε 8 φορές για χρυσή σφαίρα και έχει κερδίσει τη μία το 2008 για το ρόλο του παρανοϊκού κουρέα, Sweeney Todd κι έχει πάρει διάφορα άλλα βραβεία.

Αναμένουμε την τέταρτη ταινία των πειρατών της Καραϊβικής κι ακούγονται 2 sequel του Sin City και στο τελευταίο κυκλοφορεί φήμη ότι θα πάρει μέρος. Για περισσότερα νέα όταν βγουν ταινίες του, αναμείνατε στις οθόνες σας και στο blog. Εχεχεχεχεχε!!!

Χαιρετώ,

Μελωδία, η εκκωφαντική.

7 σχόλια:

Ioanna είπε...

Αχ, αυτός ο Johhny Depp! Η ελληνοποίηση του ονόματός του με έκανε να λυθώ στο γέλιο, ομολογουμένως! Όσο μεγαλώνει ο Johny Depp τόσο θα παραμένει άσβεστη και η λατρεία μου στο πρόσωπό του. Αγαπημένες μου ταινίες το "Cry Baby" και το "From hell"!

Καλό απόγευμα :)

panos srpk είπε...

To "sleepy hollow" είναι ίσως η καλύτερή του [είναι και δικιά μου αγαπημένη βλεπεις] και το "the astronaut's wife" ίσως η μοναδική του πατάτα

amalthia είπε...

Nα τον χαίρεται η Βάνα Παραντίδη!

Ουφ! είπε...

πολύ ωραίο το αφιέρωμα σου!!! έχω δει σχεδόν όλες του τις ταινίες!!!

νεκρός έξω από το κλαμπ του από υπερβολική δόση έπεσε ο Ρίβερ Φοίνιξ...

Loud Melody είπε...

Ioanna: Να 'σαι καλά. Όντως είναι πολύ ιδιαίτερος και διαχρονικός.

sarper?: Ναι ολίγον τι κοτσάνα αλλά είναι πιο όμορφη από ποτέ η Σαρλίζ.

amalthia: Ναι γαμώτο που να πάθει ουλίτιδα.

Ουφ!: Έβαλα τις πιο δημοφιλείς γιατί έχει παίξει και σε πάρα πολλές, δλδ νταξει το Fear and Loathing in Las Vegas δεν ξέρω πόσο δημοφιλής είναι δεδομένου του περιεχόμενού της. Εχεχεχεχεχε
Ευχαριστώ για την πληροφοριά! Το είχα διαβάσει καπου αλλά δε μπορούσα με τίποτα να θυμηθώ ποιος ήταν! Αλλά τον τράβαγαν στις Αστυνομίες πάντως τον Depp τότε.

Ναύτης είπε...

χαίρετε
τώρα να πω ότι χάζεψα το άρθρο... ψέμματα θα πω
αν και ο Γιαννάκης μ αρέσει για τον αντικομφορμισμό του και το αντισταριλίκι του κάργα
ομολογώ ευθαρσως ότι χάζευα τα pinup girls στο περιθώριο... :)
φρέσκος βλέπετε...
θα συνηθίσω όμως
καλως σας βρήκα

Loud Melody είπε...

Καλή σου μέρα Ναύτη, βγηκες στη στεριά για περιπολία; Πολύ καλά έκανες που χαζευες τα κορίτσια, γι αυτό τα έβαλα άλλωστε!