Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

No brain, no money...

Δε θα καταλάβω ποτέ πώς γίνεται άνθρωποι χωρίς δουλειά και με χρέη να ξοδεύουν αλόγιστα σε ένα σωρό αηδίες που δεν χρειάζονται πραγματικά. Πόσο δυστυχισμένος πρέπει να είναι κάποιος για να υπερχρεώνεται να πάρει μια τεράστια τηλεόραση όταν χρωστάει ήδη σε κάρτες και τράπεζες χιλιάδες ευρώ και όταν δεν έχει καν το τεράστιο σπίτι για να τη βάλει μέσα.

Κατανοητό είναι να ξεσπάσουμε σε καταναλωτικές κρίσεις όταν είμαστε στα κάτω μας, αλλά μας πιάνει μια μέρα, μια βδομάδα, ένα μήνα. Πρώτη φορά είδα στη ζωή μου άτομα να χρεώνονται σχεδόν καθημερινά για εξτραβαγκάντζες που είναι εντελώς περιττές!

Πιστεύω ότι δε θα καταλάβω ποτέ πώς λειτουργούν ορισμένοι ανθρώπινοι εγκέφαλοι. Ειδικά σε θέματα ψυχολογίας. Δεν αγκέν, φυσικός προσπαθώ να γίνω, όχι ψυχολόγος, οπότε δεν πειράζει. Αλλά κάποια πράγματα είναι τόσο παρανοϊκά που απλά δε μπορώ να τα αφήσω ασχολίαστα. Όταν μια κοπέλα γλυκιά σαν τα κρύα τα νερά πάει να πάρει ένα φόρεμα για μια βάφτιση αγνώστου 180 τη στιγμή που χρωστάει τα εξτένσιον της κεφαλής της, ε ναι δεν το καταλαβαίνω. Και όταν για κάποια άλλη κοινωνική εκδήλωση πάρει πάλι ένα ακριβό φόρεμα και μετά ένα ζευγάρι παπούτσια 20 ευρώ ε τότε λέω να γελάσω. Αλλά μερικά πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε ως παρατηρήσεις και παραδείγματα προς αποφυγή παρά να μας απασχολούν και να προσπαθούμε να τα λύσουμε. Διότι πρώτον δε μας αφορούν, δεύτερον δε θα βρούμε άκρη και τρίτον μπορεί κανείς να βρει και τον μπελά του.

5 σχόλια:

Flonsavardu είπε...

δεν το έχω λύσει και εγώ αυτό το μυστήριο, αν και με απασχολεί. αν δεν σου φορτώνονται για να τους κεράσεις, χέστηκα κιόλας. λίγο μυαλό δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

Loud Melody είπε...

Όχι όχι! Τα συγκεκριμένα άτομα που έχω στο νου και είναι πολύ ευχάριστα, ευπαρουσίαστα και χαρούμενα. Γι αυτό δεν καταλαβαίνω το γιατί... ίσως να είναι επιπολαιότητα...

Ουφ! είπε...

ξέρω κι εγώ τέτοια άτομα... συνήθως δεν είναι αυτοί που πληρώνουν τα χρέη άρα δεν τους νοιάζει... τραγικό αλλά συμβαίνει!

κατά τα άλλα με πέθανε το "χρωστάει τα εξτένσιον της κεφαλής της" :-)))

Chris είπε...

Αχ μη θίγεις τα λεφτά. Από τότε που σταμάτησα τη δουλειά, σκέφτομαι να πουλήσω κάνα νεφρό. Μου την έχει δώσει.

Loud Melody είπε...

Ουφ! αφού εξτένσιον φοράει και χρωστούσε και στην κομμώτρια;;; κοίτα λένε ότι θέλουν να πληρώσουν τα χρέη τους αλλά δεν το προλαβαίνουν γιατί κάνουν συνέχεια άλλα οπότε με το που καλύπτουν μια τρύπα έχουν ήδη ανοίξει άλλη.

Stulf ναι ούτε κι εγώ θέλω να τα θίγω γιατί κι εγώ δυσκολεύομαι αφάνταστα αλλά προσπαθώ...