Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Srbija - Day 2 The first session in Mathematics Dpt.

Και χτύπησε το ρολόι στις 7, το μάθημα ξεκίναγε στις 9μιση κι είχαμε μια ώρα για κάποιο υποτιθέμενο registration το οποίο ήταν να μας δώσουν τα ονόματά μας σε καρτελάκι και μια συμπαθητική τσαντούλα με το λογότυπο του σχολείου Αστροφυσικής.

Ο συνάδελφος στο δίπλα δωμάτιο το πρωί απλώς ΔΕΝ παλεύεται! Ξύπνησε με το ζόρι έκανε και το μπάνιο του οπότε μέχρι να πάρουμε το λεωφορείο διότι η σχολή ήταν στο κέντρο της πόλης ενώ η εστία έξω και μέχρι να βρούμε την οδό ε αργήσαμε το κατιτίς μας αλλά δεν ήταν πολύ αυστηρά τα πράγματα.

Χάσαμε μερικές φορές το δρόμο μας αλλά αυτό μας έκανε να αισθανθούμε ακόμη μεγαλύτερη χαρά όταν είδαμε το τμήμα Μαθηματικών επιτέλους. Τώρα γιατί γινόταν το μάθημα Αστροφυσικής στο Μαθηματικό; Λοιπόν στη Σερβία ή τουλάχιστον στο Βελιγράδι, σπουδάζεις ξεχωριστα Αστροφυσική, ξεχωριστά Αστρονομία κι όχι όπως είναι σε εμάς εδώ Αστροφυσική, Αστρονομία και Μηχανική. Οι Αστροφυσικοί στο Βελιγράδι ασχολούνται πιο πολύ με Μαθηματικά γι αυτό κάποια μαθήματά τους στεγάζονται εκεί. Οι Αστρονόμοι είναι πιο πολύ στους υπολογιστές και στη φυσική, weird, I know.

Οι διοργανωτές ήταν πολύ ευχάριστοι κι εγκάρδιοι. Τα προγράμματα που μας έβαλαν να μάθουμε ήταν παλούκια αλλά στην πρώτη μέρα ήμασταν ξεκούραστοι και το παλέψαμε πολύ. Τα κορίτσια μας πήγανε βόλτα στο κέντρο της πόλης και στο περίφημο κάστρο του Βελιγραδίου δίπλα στην ένωση του ποταμού Σάββα και του Δούναβη. Κι εκεί που νόμιζα ότι δεν ήταν δυνατό να είχε περισσότερο πράσινο αυτή η πόλη, το κάστρο ήταν μέσα σε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ δάσος με γρασίδι και δέντρα.

"Εδώ είναι ο Παράδεισος" σκέφτηκα. Δεν είναι σαν την Αθήνα που περπατάς στο κέντρο κι από το καυσαέριο είναι σαν να έχεις καπνίσει μισό πακέτο τσιγάρα. Μία από τις καθηγήτριες ήταν Ελληνίδα και εργαζόταν στη Γερμανία. Τα άτομα που παρακολουθούσαν ήταν διαφόρων ειδών. Διδάκτορες, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί αν και νομίζω προπτυχιακοί είμασταν μόνο εγώ κι άλλοι δύο Σέρβοι :P. Ένας από τους "μαθητές" μας είπε ότι έχει παντρευτεί στην Κέρκυρα, ότι αγαπάει πολύ την Ελλάδα όπως και ΟΛΟΙ οι Σέρβοι κι άρχισε να μας κάνει επίδειξη γνώσεων μέσα σε ένα πολυσύχναστο πάρκο λέγοντας "εγώ μιλάω λίγο Ελληνική, είσαι όμορφη, μου αρέσεις, θελω να κάνω έρωτα μαζί σου" το τελευταίο για να μη γίνει παρεξήγηση το είπε στον μαλλιά συνάδελφο :P. Στο διάλειμα για μεσημεριανό φάγαμε ένα τούμπανο μπέργκερ με 6!!!! κεμπάπ χάρμα μέσα και κόστισε μόλις 2μιση ευρώ.

Στις 7 που τέλειωσε το μάθημα πήγαμε σε μια ωραιότατη παμπ και φάγαμε του σκασμού τρία άτομα και πληρώσαμε μόνο 10 και κάτι ευρώ. Τι χαρά.

Πήραμε ένα πολύ γαμάτο ταξί που σου έλεγε πότε το ρεζερβουάρ σου θέλει γέμισμα κι ο ταξιτζής ενθουσιάστηκε όταν κατάλαβε ότι είμαστε Έλληνες και μας έκανε χαρούλες, πράγμα που δε μπορούσαμε να ανταποδώσουμε γιατί το έκανε στα Σέρβικα.

Γυρίσαμε κουρασμένοι στα δωμάτια και ξεραθήκαμε. Ευχαριστήθηκα εκείνη τη μέρα παρόλο που κουβαλούσα το βαρύ μου λαπτοπ όλη τη μέρα. Ρύθμισα το ξυπνητήρι και πάλι για τις 7 το πρωί.

Αμάθλια, τα επόμενα μέρη μάλλον δε θα γραφτούν σύντομα διότι φεύγω για διακοπές το Σάββατο, άλλωστε δε νομίζω να διάβασε κανείς ολόκληρο ούτε αυτό, ούτε το προηγούμενο ποστ αλλά όλοι είδανε τις φωτογραφίες χιχιχιχιχιχι

To be continued.......?

Photos later.....

5 σχόλια:

amalthia είπε...

για κάποιο περίεργο λόγο διάφοροι μπλόγκερς αναφέρονται σε εμένα στο τέλος των πόστ...μάλλον επειδή σας είμαι πιστή σαν σκυλάκι!!


ρε συ...τι δύσκολο κλάδο έχεις..να φανταστείς όταν λέω κάτι και μου λένε "ουαου που το ξέρεις" λέω
"σιγά καλέ,για μαλλιά μιλάμε όχι για Αστροφυσική!"

αν είναι να περάσεις όμορφα στις διακοπές σου(στο εύχομαι πολυ πολυ πολυ)..τότε δεν πειράζει μη γράψεις!

Parakmiako Ergaleio είπε...

Ela re!? Tosh agaph oi Servoi gia mas?

Zhleuw pou phges se tetoio sunedrio tyxeroula ;) pics e!

amalthia είπε...

μόλις έβαψα τα νύχια μου και κατουριέμαιιιιιιιι! πόσο δίκιο είχες!

k είπε...

εγώ το διάβασα πάντως ολόκληρο!!!!!
καλά να περνάς!!

Loud Melody είπε...

Δεν άντεξα πήγα σε ίντερνετ καφέ!

amalthia είναι επειδή είσαι πολύ ξεχωριστή blogger "hearts". Χαχααχα
it's not rocket science που λεμε. Εγώ στα έλεγα!!! Πριν βάψεις νύχια πήγαινε τουαλέτα!

Εργαλείο ναι ναι πολλή αγάπη λέμε!!! Θα βάλω φώτος όταν γυρίσω Αθήνα. Νι νι τυχερούλα! :)

magdalena τιμή μου! τουλάχιστον διαβάζει ένα άτομο ολόκληρα τα ποστ μου χεχεχε σε ευχαριστώ!