Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

The Imaginarium of Doctor Parnassus, In The Memory Of Heath Ledger
Ήθελα ΤΟΣΟ να δω αυτή την ταινία, όχι μόνο επειδή είναι κι η τελευταία γνωστή του Χιθ Λέτζερ, αλλά κι επειδή παίζει (έστω και για πολύ λίγο) ο Τζόνυ Ντεπ! Κι επιτέλους σήμερα τα κατάφερα.
Το είχαμε καταλάβει όλοι ότι ο Χιθ Λέτζερ είχε πολλά ακόμη να δώσει καθώς μπορεί οι περισσότεροι να τον έμαθαν ως τον ξανθό ανέμελο γκέυ καβαλάρη του Μπροκμπακ, αλλά σε κάθε μετέπειτα ρόλο έδινε το δικό του χρώμα, αφήνοντας πίσω όλους τους προηγούμενους. Σε αυτό το σημείο πιστεύω ότι ΝΑΙ ήταν καλύτερος τζόκερ από τον Νίκολσον, επειδή ο Τζακ έπαιζε σε όλες του τις ταινίες τον παρανοϊκό κι έτσι κουβαλούσε τρέλα από άλλους ρόλους, ενώ ο Χιθ δημιούργησε από το μηδέν το ρόλο του πυροβολημένου κομπλεξικού σατανικού τζόκερ. Αλλά ας περάσουμε στην παρούσα ταινία.
Ένα όμορφο μπέρδεμα που παντρεύει τη φαντασία με τη λογική, το βαρετό καθημερινό με το παράλογο, το διεφθαρμένο παρόν με το λαμπερό αγνό εσωτερικό μας, απίστευτα τυπωμένο σε ένα φιλμ που είναι ταυτόχρονα πολυτελές και φτηνιάρικο, με μικρές πινελιές από εξαιρετικές ερμηνείες (πέραν του Λέτζερ) των Τζόνυ Ντεπ, Τζουντ Λω, Κόλιν Φάρελ και τον απίστευτο θεϊκό Κρίστοφερ Πλάμερ στο ρόλο του Δόκτορα Παρνασσούς.Θα μπορούσα με λίγα λόγια να πω ότι ο φανταστικός κόσμος του Δόκτωρ Παρνασσούς είναι μια σκηνή τσίρκου που οδηγεί στην δικιά μας χώρα των θαυμάτων. Απλά μαγευτική, για όσους κατέχουν ανοιχτό μυαλό θα την βρουν υπέροχη.

(Ξέρετε ότι συνήθως σας αναφέρω απλά ονομαστικά τις ταινίες που βλέπω αλλά άξιζε ένα αφιέρωμα σε αυτή την τελευταία ταινία του Χιθ Λέτζερ)


You were a true artist Mr. Ledger....may your soul rest in peace!

4 σχόλια:

τόσο δα σε λέω είπε...

επειδή είμαι άτεχνος σάτυρος και ζώο θα πω πως δεν θα έβλεπα ταινία με κάποιον δόκτωρα που τον λένε παρνασσό

Loud Melody είπε...

Μην είσαι κοντόφθαλμος κύριε....
:)

Ουφ! είπε...

πήγα το πρωί στη δουλειά, άνοιξα το yahoo και το πρώτο πράγμα που είδα μπροστά μου ήταν Heath Ledger found dead... το σοκ ήταν απίστευτο!!!

από το Ten Things I hate about you μέχρι το Dark Knight ο άνθρωπος ήταν θεός!!!

Loud Melody είπε...

Εξαίρετος ηθοποιός! Απίθανος Τζόκερ!